avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Sechestru asupra unui imobil vandut
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Sechestru asupra unui imobil vandut

Buna ziua, poate ma puteti ajuta cu un sfat

Situatia se prezinta astfel:
- in 2004 socrul meu a achizitionat o garsoniera prin contract de vanzare-cumparare de la o societate comerciala, fiind realizate toate actele conforme vanzarii, inclusiv intabularea, incheiere de intabulare, etc. Intre timp SC -ul a ajuns in insoventa (per 2010-2013)
- in 2013 noi am cumparat de la socru' garsoniera, tot prin contract de vanzare-cumparare, cu toate actele aferente.
- anul acesta am scos imobilul la vanzare, clientul face credit ipotecar
- banca nu doreste sa aprobe creditul, pe motiv ca SC este in insolventa si ca "exista posibilitatea" sa se puna sechestru pe imobil.

Intrebare: Se poate pune sechestru pe imobil avand in vedere ca la baza sunt 2 contracte de vanzare-cumparare, si ca clientul care va ipoteca casa cumpara direct de la noi, nu de la SC?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:25, 26 Septembrie 2013
Daca societatea a vandut imobilul in anul 2004 ( si acest transfer de proprietate s-a perfectat in acte in 2004) iar procedura insolventei a fost declansata in anul 2010 nu mai poate fi anulata aceasta vanzare. Cei de la banca ar trebui sa cunoasca acest lucru si probabil ca il cunosc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asupra unui imobil vandut andreeasf andreeasf Buna ziua, poate ma puteti ajuta cu un sfat Situatia se prezinta astfel: - in 2004 socrul meu a achizitionat o garsoniera prin contract de ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament in bloc nou, in constructie. cer sfaturi denisz denisz Buna ziua, Intentionez sa cumpar un apartament intr-un bloc nou, aflat in costructie (stadiul de finisare de 90%). Dezvoltatorul promite predarea imobilului ... (vezi toată discuția)
Debitor în comă: poate banca executa silit imobilul deținut de acesta dacă nu plătește girantul? Ali a Ali a Bună ziua, soacra mea are un împrumut la Țiriac Banks nu a plătit la timp, i sau adăugat penalizări și sa ajuns la o suma de 60000,între timp a ... (vezi toată discuția)