avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata contributii pensie + pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata contributii pensie + pensie de urmas

_ma poate lamuri cineva care e modalitatea de a plati din mana la casa de pensii?mentionez ca nu am lucrat cu contract individual de munca in ultimii ani si as dori sa imi recuperez anii.ESTE POSIBIL?
-daca fiul meu major nu mai poate primi pensia de urmas in urme decesului tatalui sau o pot primi eu,daca nu lucrez?
Sunt intrebari puerile,poate,dar as dori sa imi lamuresc aceste lucruri

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:47, 26 Septembrie 2013
Contractul de asigurare socială pentru plata contributiei la pensie işi produce efecte de la data înregistrării acestuia la casa teritorială de pensii. Deci nu se poate sa platiti acum pentru lunile din urma.
1. Dvs. puteti beneficia de pensie de urmas la data cand impliniti varsta standard de pensionare.

2. Pentru a va spune cand impliniti aceasta varsta trebuie sa precizati luna si anul nasterii dvs. si cati ani de casatorie avati la data decesului sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu sau pensie? AllyD AllyD Tatal meu a fost diagnosticat recent cu tumoare cerebrala, iar decesul poate surveni in orice moment. Are varsta de 62 de ani si este salariat. In ultimele 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas constantinmaria constantinmaria buna ziua! sotul meu a decedat acum 2 luni anul 2011 nu pot beneficia de pensie de urmas desi am 55 de ani stiu ca era legea ca pot beneficia...sunt casnica,va ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor mlm76 mlm76 tatal meu a decedat in 2000. acum ar fi implinit pe 31.07 65 de ani mama mea a implinit virsta de 57 ani poate beneficia de pensia de urmas? ce documente ... (vezi toată discuția)