avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de crestere a copilului

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: din luna martie 2009 sotul meu a intrat in concediu de crestere a copilului. Deoarece nu ne mai intelegem am hotarat sa divortam.Cum trebuie sa procedez pentru a intra eu in concediu?(Copilul are 2 luni)
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:11, 24 Martie 2009
Sotul face cerere ca renunta la CCC si isi reia activitatea la vechiul loc de munca.
Apoi dvs. faceti cerere ca vreti sa intrati in CCC si faceti aceleasi acte pe care le-a facut sotul cand a intrat in CCC.
Pentru a intra dumneavoastra in concediu pentru cresterea copilului si a beneficia de indemnizatia de cresterea a copilului trebuie sa fi obtinut venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
Si apoi sotul dumneavoastra face cerere pentru a renunta la CCC si in aceeasi zi faceti dumneavoastra cererea de a intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil din somaj Elena Caldararu Elena Caldararu Buna seara!va rog sa-mi spuneti daca as putea beneficia de indemnizatia de crestere copil cea de min 600 ron pt 2 ani daca in mom nasterii copilului sunt in ... (vezi toată discuția)
Tatal in cic 1 si cic 2 elenasav elenasav Buna ziua! sutem (eu si sotul) in urmatoarea situatie - avem un bebe de 1 an si 4 luni. eu sunt in cic din mai 2009- expira 23.01.2011 -sotul meu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Tata solicita concediu pentru cresterea copilului gina_dirleci gina_dirleci Sunt mama unei fetite de 10 luni si 3 saptamani (nascuta la 01.11.2008). Incepand cu 1 sept.2009 am revenit la serviciu, cu gandul ca sotul meu va intra in ... (vezi toată discuția)