avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru credit neplatit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru credit neplatit

Buna ziua. Sotul meu a primit o instiintare de la judecatorie ca i se va face executare silita. A luat un credit de la o banca pe care sa platit o perioada si apoi a ramas fara loc de munca si nu a mai avut de unde sa plateasca. Apoi de 1 an de zile s-a angajat, si de abia acum i-a trimis instiintarea care e eliberata in 18.09.2013 si noi am primit-o de abia astazi, 26.09.2013. in care are atasat si copii care au fost trimise catre mai multe banci , si catre firma unde lucreaza sotul. Este o suma destul de mare, este aproape dublu de cat ceea ce a mai ramas de cand nu a mai putut plati. Ce se va intampla cu el? I se sa opri din salar o anumita suma sau tot salariul? Eu sunt casatorita cu el de 1 luna de zile, dar sunt insarcinata in 4 luni, si sotul v-a urma sa intre in concediul pentru ingrijirea copilului. va mai putea sa intre in concediul pentru ingrijirea copilului? pentru ca , pentru suma aceea mare care o are de platit cred ca v-or trebui cativa ani pana se va putea achita de ea, iar el va intra in concediu cam peste 5 luni. Si daca se va reintoarce la munca, ca sa poata primi insertia de 500 lei, se vor retrage din tot venitul bani? Si daca banii de la indemnizatie ii vom avea pe card, la una din bancile care au primit si ei instiintare de la judecatorie, vor retrage bani de acolo? sau nu au voie daca sunt bani de indemnizatie pentru copil.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:20, 26 Septembrie 2013
Buna ziua,

I se va pune poprire pe 1/3 din salariu.

Daca va intra in CIC, nu i se va retine nimic din indemnizatia de ingrijire copil. Cand va lucra din nou, probabil suma va fi de 4 ori mai mare. daca are si alte bunuri, imobil de ex, pot fi executate silit acestea.
Conditionat de valoarea debitului de recuperat executorul judecatoresc poate dispune procedura de executare silita asupra bunurilor mobile,imobile,conturi,drepturi salariale-prezente si viitoare
Teoretic se poate pune poprire pe 1/3 din salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe concediu de sarcina si lauzie nukytza nukytza Buna ziua, am cateva intrebari la care nu reusesc sa gasesc raspuns in postarile anterioare facute pe site. Am sa expun situatia mea, urmand sa adresez ... (vezi toată discuția)
Poprire pe concediu de sarcina si lauzie nukytza nukytza Buna ziua, In mai 2013 a fost instituita o poprire pe contul meu bancar in urma unei decizii de executare silita pentru un contract de imprumut de la o ... (vezi toată discuția)
Poprire pentru pensie de întreținere salariată gravidă alina popa gabriela alina popa gabriela Buna ziua, O salariata are poprire pe salariu pt plata pensiei alimentare pt un copil ramas la sot in urma divortului. Dar acum este gravida cu alt ... (vezi toată discuția)