avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de 85%
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de 85%

care ar trebui sa fie valoarea indemnizatiei pe care urmeaza sa o ia sotul meu daca a avut un venit de 3000lei in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului din pfa si cheltuieli de 2500lei in fiecare luna.?se aplica 85% la cei 3000 lei sau la 500lei(venituri - cheltuieli)?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:04, 24 Martie 2009
In calculul indemnizatie intra acele venituri supuse impozitului pe venit (mai clar zis, cele pentru care s-a platit impozit). In speta ati platit impozit doar pe 500 lei si. in consecinta, doar acest venit se ia in calcul. In acest caz indemnizatia va fi de 600 lei + 200 lei alocatia pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie makepeace makepeace multumesc mult pentru informatiile anterioare.V-as ruga sa-mi spuneti cu aprox.care ar fi valoarea indemnizatiei daca sotul meu este angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adyna_me adyna_me buna ziua imdemnizatia pentru crestere este doar 85% din salar. desi daca se face calculul iese undeva la 374 ron pe luna. asta va fi indemnizatia sau mai ... (vezi toată discuția)
Majorarea indemnizatiei de crestere copil - mama somera RalucaChiriac RalucaChiriac Buna seara si La multi ani! Am inteles ca indemnizatia pentru crestere copil s-a majorat cu 10%. Problema mea este urmatoarea: daca am absolvit o forma de ... (vezi toată discuția)