avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare amenda circulatie - plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare amenda circulatie - plangere contraventionala admisa

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti care este procedura pentru recuperarea contravalorii amenzii de circulatie, in urma emiterii hotararii judecatoresti de admitere a plangerii contraventionale, cu anularea procesului verbal si restituirea sumei achitate.

De asemenea, as vrea sa stiu ce se intampla cu punctele de penalizare primite odata cu emiterea procesului verbal de contraventie. Este nevoie de un demers pentru anularea acestora din evidentele IPJ.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:03, 27 Noiembrie 2013
Dupa ce obtineti hotararea instantei definitiva,va prezentati la autoritatea unde ati achitat c/v amenda si la SPR local
Buna ziua,

Plata amenzii am efectuat-o online. Sa inteleg ca ma prezint la primaria mun. catre care s-a efectuat plata, cu hotararea judecatoreasca - este suficienta in original sau am nevoie de o noua copie de la Arhiva Judecatoriei?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
nonearfear, utilizator
Hotararea judecatoreasca o faceti definitiva prin legalizare si depuneti o copie facuta la un copiator nu de la arhiva judecatoriei. Prezentati si originalul dar nu il lasati la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si cheltuieli de judecata ridicare auto-care hotarare trebuie sa o legalizez? Anca_Madalina_R Anca_Madalina_R Anul trecut, mi s-a ridicat autoturismul de pe locurile destinate persoanelor cu handicap din fata Spitalului Judetean Constanta, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)
Anaf are dreptul sa ceara o hotarare judecatoreasca in copie legalizata sau este un abuz? laraband laraband Buna ziua, In 2011, societatea noastra a fost sanctionata cu amenda contraventionala de CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale) pentru ... (vezi toată discuția)