Buna ziua! Sunt interesata daca in cazul in care sotzul a decedat iar in certificatul de deces scrie: "boala contractata in timpul cadrelor permanente" sotia supravietuitoare poate beneficia de pensie de urmas. decesul s-a produs inainte de revolutie mai precis februarie 1989 iar pe atunci nu se folosea termenul de "boala profesionala". As dori sa stiu ce sanse sunt ca aceasta boala"ciroza hepatica" sa fie incadrata in randul bolilor profesionale avand in vedere ceea ce este scris in certificatul de deces. Va multumesc!
Multumesc pt raspuns . As vrea sa-mi explicati, daca se poate, ce inseamna "boala contractata in timpul cadrelor permanente". orice tip de boala care putea fi facuta in acea perioada sau poate fi incadrata la boala profesionala?
Pensie de urmas
SMG1992
Buna ziua,am si eu o intrebare legata de pensia de urmas,tatal meu a fost pensionar pe caz de boala de gradul 2 circa 2 ani,acum e decedat cam de circa 3 ani,a ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas
Gabigabi1980
Buna ziua,tata a decedat în urma cu 10 ani,la vârsta de 57 ani ,avea pensie pe caz de boala(ciroza hepatica)a cotiza ca si angajat 28 ani,mama are in prezent ... (vezi toată discuția)