avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

Buna ziua! Sunt interesata daca in cazul in care sotzul a decedat iar in certificatul de deces scrie: "boala contractata in timpul cadrelor permanente" sotia supravietuitoare poate beneficia de pensie de urmas. decesul s-a produs inainte de revolutie mai precis februarie 1989 iar pe atunci nu se folosea termenul de "boala profesionala". As dori sa stiu ce sanse sunt ca aceasta boala"ciroza hepatica" sa fie incadrata in randul bolilor profesionale avand in vedere ceea ce este scris in certificatul de deces. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: biaden , utilizator 23:11, 28 Septembrie 2013
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pt raspuns . As vrea sa-mi explicati, daca se poate, ce inseamna "boala contractata in timpul cadrelor permanente". orice tip de boala care putea fi facuta in acea perioada sau poate fi incadrata la boala profesionala?
Ar fi bine sa intrebati un medic expert al asigurarilor sociale pe care il gasiti pe langa orice Casa de Pensii.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor r3lutzu r3lutzu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vreau sa stiu daca mama mea poate sa ia pensie de urmas,ea are varsta de 55 ani si sufera de o ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas SMG1992 SMG1992 Buna ziua,am si eu o intrebare legata de pensia de urmas,tatal meu a fost pensionar pe caz de boala de gradul 2 circa 2 ani,acum e decedat cam de circa 3 ani,a ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas Gabigabi1980 Gabigabi1980 Buna ziua,tata a decedat în urma cu 10 ani,la vârsta de 57 ani ,avea pensie pe caz de boala(ciroza hepatica)a cotiza ca si angajat 28 ani,mama are in prezent ... (vezi toată discuția)