avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de muncã semnat doar de patron!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de muncã semnat doar de patron!

Un salariat a lucrat din anul 2007 la un s.r.l. negociind cu patronul un salariu de 600 lei/lună penntru timp de lucru normal, de 8 ore/zi. Patronul l-a asigurat că va întocmi contractul aşa cum l-au negociat şi îl va înregistra la I.T.M.
Nu i l-a comunicat!
În toată perioada lucrată, patronul i-a cerut să lucreze peste 8 ore în fiecare zi, solicitându-i să spună, dacă vine vreun control de la ITM, că lucrează 4 ore /zi.
În niciun an, din 2007, nu a avut concediu de odihnă şi nu a primit vreo sumă compensatorie pentru aceste concedii neefectuate.
În 30 08 2013, a trimis o sesizare la ITM, iar comisia sosită a constatat că sa- lariatul în cauză are contract de muncă înregistrat, semnat de el, că toate statele de plată poartă semnătura confirmării primirii salariului şi există toate dovezile scriptice că şi-a efectuat concediile de odihnă legale!!!!!
Este contrariat, mai ales pentru faptul că a muncit în toată perioada arătată peste programul "negociat",-zi lumină-, uneori fiind chemat şi la ore din noapte, şi că, nu a semnat nici un act, niciodată, în acest srl, dar la ITM este totul în ordine şi cum cere legea .
Pentru a-şi cere drepturile salariale cuvenite, este suficientă o cerere adresată tribunalului competent(secţia civilă), sau este necesară o plângere penală împotriva patronului, pentru semnătura falsă a contractului de muncă şi a tuturor celorlalte acte?
De precizat că salariatul respectiv nu doreşte decât să i se plătească drepturile salariale cuvenite şi neacordate, nedorind tragerea la răspundere penală a nimănui!

Vă rugăm să ne daţi un răspuns cu toată buna credinţă şi competenţă!
Mulţumim mult !
Cel mai recent răspuns: ghiocelioana , utilizator 15:15, 27 Septembrie 2013
In acest caz, va trebui sa promoveze de urgenta o actiune in instanta.
Numai ca nu se mai pot recupera decat drepturile din 2010 si pana in prezent.

Vă mulţumim, domnule consilier!
Problema principală pe care nu o ştim este aceea referitoare la necesitatea sau obligativitatea formulării plângerii penale pentru arătarea semnării contractului individual de muncă şi a tuturor celorlalte acte de către patron, în locul salariatului, înainte de depunerea acţiunii pentru drepturi băneşti la instanţa civilă!
Cu deosebite mulţumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat si neachitat popescu leontina popescu leontina va rog sa-mispuneti si mie, ce sa fac in urmatorul caz: SC a incetat contractul de munca cu angajatii angajatii au condediu de odihna neefectuat si ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face? Alexandrina  Iacob Alexandrina Iacob Buna ziua, As dori sa-mi spuneti si mie ce pot face in situatia in care in anul 2009 oct. am dat demisia de la locul de munca (lucram ca vanzaroare intr-un ... (vezi toată discuția)