avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor juridic - posibilitate contestare evaluare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor juridic - posibilitate contestare evaluare imobil

Buna ziua. Am primit o somatie in care eram obligata sa achit o suma datorata asociatiei de proprietari. Deoarece nu am reusit sa platesc in termen de 15 zile, am primit o alta citatie sa ma prezint la sediul executorului pentru stabilirea sumei de vanzare la licitatie publica. as vrea sa stiu daca pot contesta evaluarea imobilului?
daca platesc suma din somatie se opreste evaluarea pentru licitatie? ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Petty, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:08, 28 Septembrie 2013
Puteti contesta valoarea imobilului,incercati sa vorbiti cu executorul daca se poate opri executarea daca se plateste esalonat datoria .
multumesc de raspuns.
Mergeti si incheiati un angajament de plata sau platiti in intregime creanta si cheltuielile de executare. Chiar daca teoretic puteti contesta evaluarea, aveti sanse mici sa si obtineti admiterea contestatiei. Imobilele sunt bine evaluate, dar se pot vinde la 30% din valoarea e evaluare, la a doua licitatie. Nu e de gluma. Faceti repede rost de bani, ca arde.
Petty a scris:
daca platesc suma din somatie se opreste evaluarea pentru licitatie?

Da, cu siguranta!
Mergeti la asociatie si achitati debitul. Cu dovada platii (chitanta) mergeti la executor care o sa constate ca nu mai are motiv sa scoata apartamentul la licitatie.
Faceti plata si duceti dovada la executor care este obligat sa opreasca licitatia chiar daca duceti dovada si in ziua licitatiei inainte de inceperea acesteia.
Contestarea evaluarii poate sa va fie respinsa sau daca vi se aproba o sa trebuiasca sa platiti o noua evaluare si tot la executare ajungeti indiferent de valoarea stabilita de evaluatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata inscrisa in cartea funciara georgeta37 georgeta37 Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara ... (vezi toată discuția)
Executare silita RoxanaVasile RoxanaVasile Parintii mei au 2 credite la 2 banci diferite: banca 1 si Banca 2. La banca 1 au girat apartamentul. Cei de la Banca 2 le-au vandut dosarul unei firme de ... (vezi toată discuția)
Executare silita ctseximtrans ctseximtrans Sant din Tg-Mures si avem o excutare siita asupra unui imobil care a fost reconstruit in anul 2006 dar nu s-a facut evidentierea in cartea funciara a ... (vezi toată discuția)