avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Exceptia lipsei calitatii procesuale active-sau ...
Discuție deschisă în Executare silită

Exceptia lipsei calitatii procesuale active-sau pasive? Respectiv BRD...in executare silita

Buna ziua, Sunt in proces de Contestare executare silita cu ][, respectiv ][, care spune ca a cesionat creditul meu de la ][, dar fara acordul meu sau fara ca eu sa stiu decat cand am primit actele de executare. Am contesta dreptul [] de a=mi cesionat creditul declarat anticipat de [], eu nefiind anuntata de []doar [] punand chipurile o scrsoare cu confirmare de primire intr-0 joi iar luni reprimind-o...persoana negasita acasa...suma creditului anticipat fiind de 6200 roni, iar in urma acestei Confirmari de neprimire, au semna cu [] o Procura pentru a-mi cesiona creditul, [] mergand la ex.jud. si prin demararea executarii silite, suma de 6200 roni, s-a transformat in 24000 ron plus cheltuieli executare silita de 4000 ron.... La judecarea pe fond, judecatorul mi-a cerut sa precizez daca" []invoca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive?" /sau active/ si daca [] are dreptul sa ma execute silit, ei neluand legatura cu mine niciodata...Nu e vorba de clauze abuzive? Mentionez ca de 4 luni mi se face poprire pe salariu ptr.plata acestui credit, insa o suma infima, din cauza salariului meu actual f.f.mic, respectiv 400 ron...eu cand am facut creditul fiind PFA, iar actualmente am un salariu de400 ron...Au dreptul sa-mi atace casa? Casa fiind in devalmasie cu sotia si avand si o fiica de 23.ani...Cum pot afla sau invoca exceptia [] a lipsei calitatii procesuale pasive sau active? Ii chem in judecata pe[], saum cum?? Va multumesc anticipat ptr/raspunsuri..:))
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: dyxandra , utilizator 21:38, 4 Octombrie 2013
Este vorba eventual de exceptia lipsei calitatii procesual pasive, pentru ca activa este a dvs. Va spun sincer ca temeiul pe care vreti sa il invocati nu tine. Au dreptul sa cesioneze si nu trebuie sa va ceara acordul.
Prin intermediul contestatiei la executare, atacati calitatea procesuala pasiva a societatii de recuperare fata de dvs ( in conditile in care dvs ati avut un contract cu banca) ca si capacitatea de folosinta a acestei societati (daca, conform obiectului de activitate, poate recupera sum erestante din credite bancare, dobanzi si penalizari).

Apoi ar trebui sa contestati titlul executoriu in sine, in speta suma restanta pe care v-o pretind, modul de calcul, perioada si ce reprezinta exact (cat debit, cat penalizari, cat dobanzi).


Insa va trebui sa achitati si taxa de timbru si onorariu de avocat, eventual si onorariu expert pt calcularea debitului.

Este adevarat ca - avand un venit atat de mic - puteti solicita ajutor public judiciar.

Casa nu o pot executa daca valoarea debitului dvs nu depaseste 10.000 lei, plus ca este bun comun al sotilor si ar trebui facut partajul mai inainte (ceea ce nu va conveni creditorului).

Dar pt a fi valabil ceea ce am enuntat anterior, trebuie neaparat studiate actele (contracte, notificari, somatii etc).
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Multumesc ptr.raspuns, dar nu-mi permit un avocat sa ma reprezinte, dar as fi curioasa cat mi s-ar cere pentru redactarea si enuntarea contestatiei. Ma puteti ajuta? Cu un raspuns. Multumesc frumos!
Dar Legea 193....privind clauzele abuzive parca spune altceva..ca nu-mi pot da contractul fara acordul meu, altele ca penalitatile sunt aberante..etc...Chiar au putere deplina aceste firme fantoma care cumpara creditele de la banci si apoi vin la executor si din ex.5 lei fac 5000 datorie? Ii creditati cam cu multa dezinvoltura pe acesti hoti. Asa au ajuns sa se sinucida multi oameni cand au vazut sume mai mari decat imprumutul initial dupa 7 ani de plata, ca si-au vazut atacata casa, etc..ar trebui sa dati rezolvari posibile si nu sa inspaimantati si mai mult pe cei disperati! Multumesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitãtii procesuale pasive a bej ?? bufa bufa Cum se poate explica excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a unui BEJ care a facut o executare silită in procesul ulterior de intoarcere a ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive dogarudobra dogarudobra am facut o contestatie la executarea silita nu am fost priceputa in formularea cererii si la scurt timp am primit de la judecatorie o adresa in care se ... (vezi toată discuția)