avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Certificat de atestare fiscala privind indeplinirea ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor exigibile la plata a impozitelor,taxelor si datoriilor catre bugetul consolidat

Buna seara.
Intrucat tocmai ce am infiintat o firma in data de 7august 2013, a trebuit sa solicit un certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor, taxelor si datoriilor catre bugetul consolidat fiindu-mi necesar la depunerea unor documente catre imm-uri, absolut obligatorii pentru obtinerea unei finantari foarte importante, motiv pentru care am si infiintat aceasta firma.
De la Fisc, adica de la sectorul 1, de care apartin, mi s-a eliberat o adeverinta in care se mentiona ca nu am datorii catre bugetul consolidat. Am insistat subliiniind faptul ca trebuie certificat , insa mi s-a raspuns ca de curand nu se mai elibereaza decat adeverinta pentru firmele noi infiintate.
Astazi, am primit scrisoare de respingere in urma verificarii administrative din parte imm-urilor tocmai din acest motiv, ca nu am depus certificatul si ca am dus adeverinta.
La momentul acesta cineva din cele doua institutii a gresit si eu trebuie sa lamuresc problema. in ce baza legala mi s-a eliberat acea adeverinta in locul certificatului fiscal? Sa pot sa demonstrez in partea cealalta ca nu sunt bine informati. Sau daca au gresit cei de la fisc, sa se lamureasca problema intre ei, sa stiu pe cine trag la raspundere.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri,
Corina
Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 16:21, 28 Septembrie 2013
Pentru a primi certificat fiscal trebuie sa fie depusa cel putin o declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare fiscala cateldestept cateldestept La data de 04.06.13 am solicitat un certificat de la Fisc pentru licitatie, in care au trecut ca nu am datorii la 30.04.13. Cei de la autoritatea contractanta ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala anaf cf72a cf72a Prin FDA s-a solicitat : \\"Certificatul de atestare fiscala eliberat de Administratia Finantelor Publice pentru obligatiile de plata catre bugetul consolidat ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de la registrul agricol! xander123 xander123 Functionarii unei primari refuza dreptul unei batrane la o adeverinta de la registrul agricol motivand faptul ca are restante la impozitul pe casa si teren. ... (vezi toată discuția)