avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale concediu in AF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

concediu in AF

Daca intr-o AF sunt doi asociati, unul dintre ei poate intra in concediu de crestere a copilului sau se dizolva Asociatia? Va rog dati-mi un raspuns repede ca nu stim cum sa facem ! Multumim.
Cel mai recent răspuns: anamaria01 , utilizator 22:04, 24 Martie 2009
Faptul ca unul din asociatii AF-ului intra in concediu de crestere a copilului nu influenteaza regimul juridic al asociatiei
De la Primarie, pt depunerea actelor pt indemnizatia de crestere a copilului se cere si o 'Cerere de suspendare a activitatii ' inregistrata la Finante. La Finante nu se inregistreaza pana nu aducem 'Acordul Registrului Comertului'. La Registru ni s-a spus ca daca unul dintre cei doi asociati isi suspenda activitatea, Intreprinderea Familiala se dizolva pt ca nu poate functiona cu un singur asociat. Alta persoana disponibila sa intre in AF nu avem. Cum facem?
dar daca ati suspenda temopara activitatea AF-ului peo perioada de max 3 ani...interesati-va dk se accepta si aceasta forma pt indemnizatie...dk nu puteti sa treceti AF-ul pe numele celuilalt si sa ramana numai el... aici aveti 2 forme> PFA sau INTREPRINDERE INDIVIDUALA.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului pt un asociat in af ck ck In IF -ul nostru suntem doi asociati . Eu doresc sa-mi iau concediu pt cresterea copilului. De la Primarie, printre alte acte necesare pt cererea de ... (vezi toată discuția)
Transfornare srl in af cargo cargo am un srl (asociat unic) infiintat de 3 ani, cu activitate. Doresc sa-l transform intr-o asociatie familiala, pentru a reduce unele cheltuieli si pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare pfa concediu crestere copil. mariadordea mariadordea Buna ziua, As avea o intrebare legata de data cu care trebuie facuta suspendarea unui PFA. Sunt angajata cu carte de munca la actuala firma dar am si ... (vezi toată discuția)