In IF -ul nostru suntem doi asociati . Eu doresc sa-mi iau concediu pt cresterea copilului. De la Primarie, printre alte acte necesare pt cererea de indemnizatie mi se cere si un act intitulat ' CERERE DE SUSPENDAREA ACTIVITATII ' inregistrat la Finante. La Finante nu mi se inregistreaza aceasta cerere numai daca o fac si la Registrul Comertului. La Registrul Comertului mi s-a spus ca daca nu aduc un alt asociat care sa ma inlocuiasca in IF , fratele meu nu-si poate continua activitatea si IF -ul se desfiinteaza. Eu nu am pe cine sa aduc si nici nu mi se pare normal ca nu pot intra intr-un concediu la care am dreptul fara sa impiedic activitatea fratelui meu. Ce este de facut? Va rog mult, ajutati-ma sa ma descurc in hatisul asta de birocratie !
puteti sa treceti IF doar pe numele fratelui si sa-l transformati in PFA sau Intreprindere Individuala dar atentie nu mai puteti reveni ulterior la vechea forma sau puteit sa suspendati temporar activitatea pe max 3 ani...suspendare pe IF.... si la Registrul Comertului si at cred ca ati fi acoperit...Asta inseamna ca IF nu mai are actititate deloc...ca nici unul dintre cei 2 membrii nu fac nimic pe IF...
Ideea este, tocmai, ca fratele trebuie si vrea sa continue activitatea pentru ca este sursa lui de venit...As dori, va rog, un raspuns de la un expert care stie exact ce este de facut in situatia asta. Va multumesc frumos.
Concediu in af
ck
Daca intr-o AF sunt doi asociati, unul dintre ei poate intra in concediu de crestere a copilului sau se dizolva Asociatia? Va rog dati-mi un raspuns repede ca ... (vezi toată discuția)