Detin o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in favoarea mea. Insa eu am cerut avocatei sa reintregim proprietatea (mostenire nerevendicata si intrata in posesia statului cu o cota de1/8 din imobil, teren si contructie). Cererea pe care a facut-o in numele nostru a fost doar pt teren si am descoperit acest lucru acum cand am vrut sa vindem casa. Cum putem sa modificam sentinta, in loc de teren sa fie imobil? Exista cai de atac pt asa ceva? Nu putem vinde pt ca notarii sfatuiesc cumparatorii sa nu cumpere ca nu vor primi autorizatie de demolare. Care este calea cea mai rapida de rezolvare?
Va multumesc anticipat celor ce raspund. Cu respect si consideratie.
Daca luam in considerare prevederile Legii nr,7/1996-a cadastrului si publicitatii imobiliare, care defineste imobilul ca un teren cu sau fara constructii (indiferent de destinatia sau categorie terenurilor), e de neinteles cum nu s-a putut clarifica si situatia constructiei. Daca situatia legala a terenului s-a clarificat, atunci puteti sa evidentiati constructiile in baza unui proces verbal de evidentiere eliberat de serviciul de urbanism-edilitar al Primariei competente. Pe cale judiciara, presupun ca revizuirea va fi rezolvarea.
Am cumparat casa in conditiile astea: statul 1/8 din teren si casa, restul eu si sotul in cote egale. Am dorit reintregirea proprietatii, insa avocata a gresit cererea. A cerut bucatica din teren, nu si din contructie, aceasta ramanad in posesia statului. A cerut teren, a primit teren... Eu vreau sa corectez ce a cerut, probabil cu argumentul de eroare materiala... nu stiu.. Ma intereseaza daca pot ataca sentinta.
Din câte am înțeles din ceea ce spuneți, nu aveți motive de atacare a sentinței, deoarece instanța nu poate da ce nu ați cerut - ca principiu de drept. Nu este, deci, o eroare materială, ci limitele învestirii instanței.