4 proprietari la 1 imobil(moștenire), 1 din 4 nu are teren, 2 locuiesc în imobil și ceilalți 2 în altă parte. 1 proprietar care locuiește în imobil a investit în casă și teren cu facturi și o mica construcție fără autorizatie(casa și terenul sunt în indiviziune) plus un teren alăturat care singura cale de acces e pe terenul în indv. la fond câștiga un proprietar care nu locuieste acolo, nu a investit mici un leu, nu a plătit imp,nu a construit nimic. Cum e posibil într-o tara democratică?
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce vă face să credeți că ar fi obligatoriu de atribuit un imobil celui care a vopsit vreun perete ori bătut un cui în plus și altele asemenea?
Construcțiile sau îmbunătățirile - făcute cu acordul celorlalți coproprietari - constituie unul dintre criteriile de atribuire. Dar nu este singurul criteriu.
Contează și modul în care vă construiți apărarea intr-un proces, nu doar ceea ce construiți prin curte.
Schimbat geamuri, uși, gard nou, rețea apă nouă și o mica construcție în valoare de 11000 lei toate cu facturi plus un teren alăturat intabulat cu cale acces pe acest teren în indiviziune( cum mai ajung eu la acest teren?) mentionez ca am jumătate de cotă pe terenul în indiviziune.
Cum e posibil și ce aveti de facut va poate spune un avocat (daca nu aveti deja angajat) după studiul sentinței pronunțate la fond și a actelor din dosar.E imposibil de ghicit ce argumente a reținut instanta pt a pronunța solutia care va nemulțumește.
Revin cu următoarele amănunte : 1.Contract vânzare-cumpărare la terenul din indiviziune în care eu dețin o cotă 1/2 și ceilalți 2 proprietari dețin o cotă de1/4 fiecare. Eu mai dețin un teren alăturat care este intabulat și singura cale de acces este pe terenul în indiviziune cu 3 proprietari. La fond "instanța" a acordat terenul unui proprietar cu cota 1/4 care nu locuiește acolo, nu a făcut îmbunătățiri, nu și-a plătit taxe la teren pe cota lui. Eu cu un contract de vânzare-cumpărare cota de1/2 care am investit bani și locuiesc cu familia în casa în ind. și terenul CUM MAI AJUNG LA TERENUL MEU INTABULAT? Având în vedere ca am teren pentru cale de acces "instanța" cu decizia pe fond ma lăsat fără dreptul meu de proprietate. Vă spun că este aceiași judecătorie în care o procuroare a fost găsită vinovată anul acesta și a luat 4 ani de închisoare. SE TAIE UN CAP ȘI CRESC 2 ÎNAPOI!
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Degeaba ne oferiți amănunte.
Aceste amănunte ar fi trebuit să fie cunoscute de avocatul dvs. - în caz că ați avut vreunul - încă de la începutul procesului.
Dacă nu ați avut avocat și dacă sunteți în termen pentru declararea căii de atac, atunci apelați la un avocat căruia să-i puneți la dispoziție atât amănuntele, cât și hotărârea motivată. Dacă nu aveți încă hotărârea motivată, atunci îi prezentați acum ceea ce aveți (cereri, înscrisuri etc) și apoi îi duceți și hotărârea (și, preferabil, întregul dosar copiat).
Cu precizarea că este întotdeauna a mai greu de... reparat (schimbat hotărârea) în calea de atac.
Este, cumva, ca la ...croitorie. Lucrăm cu materialul clientului.
Din materialul brut (adus la începutul procesului) se poate face ... houte couture.
Din materialul deja prost croit, este de văzut ce se mai poate obține. (și dacă îl mai oferiți și pe bucăți: „revin cu următoarele amănunte”... este și mai dificil).
De aceea este important să apelați la avocat de la începutul procesului. Și chiar cu mult înainte de a se ivi vreun proces, dacă o situație riscă să devină litigioasă. Iar a dvs. era cam de pe când ați pus prima cărămidă fără autorizație.
Dacă socoțiți că avocatul nu este necesar, atunci, mai devreme sau mai târziu, când veți trege linie, veți constata că ați pierdut mult mai mult decât onorariul pe care l-ați „economisit”.