avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament de catre persoana cu probleme ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament de catre persoana cu probleme neuropsihice

O persoana cu certificat de la neuropsihiatrie, care primeste pensie de insotitor, are dreptul sa semneze in cazul in care doreste sa-si vanda aparamentul sau acest drept revine automat copiilor acelei persoane?

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: mnmgfd , utilizator 12:05, 1 Octombrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu revine nimic automat. trebuie sa fie pus sub tutela prin instanta. la semnarea actului , trebuie sa aiba certificat medical ca are discernamant altfel vor fi probleme mari
Cred ca exprimarile sunt putin defectuoase.
Probabil ca persoana are pensie de invaliditate si nu de insotitor. Poate ca are dreptul la insotitor si are insotitor indemnizat...
Dar daca proprieatrul unui apartament se prezinta la notar inpreuna cu cumparatorul, avand la el actul de proprietate, actul de identitate, adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu are debite..., nu cred ca notarul o sa-i solicite adeverinta de la medic prin care sa se confirme ca este sanatos sau nu.
Asa ca eu nu cred ca notarul o sa-i ceara un "certificat medical ca are discernamant" decat daca proprietarul este, in mod vizibil bolnav psihic ori poate daca la notar se prezinta atunci cineva din familie si-i arata ca proprietarul are aceste probleme.
Familia proprietarului fara discernamant, un copil de exemplu, ar trebui sa-l ia "sub tutela prin instanta" pentru a-l ingriji si proteja, evitand astfel unele greseli ce ar putea fi facute de cel bolnav.
Copiii nu doresc vanzarea. Pot sa impiedice cumva aceasta vanzare?
Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare morghit200x morghit200x buna ziua! as vrea sa stiu daca la incheierea unui contract de vanzare cumparare cu persoane in varsta e necesara adeverinta de la pshihiatru iar daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Desfiintare act ,lipsa discernamant geobotosani geobotosani Va salut. Am o intrebare: stie cineva daca insotitorul unei persoane cu handicap psihic este obligat sa raspunda de faptele bolnavului pe motiv ca nu la ... (vezi toată discuția)
Mosteniri vasilec vasilec O persoana care are certificat de la neuropsihiatrie si care a mostenit o avere impresionanta pe care doreste sa o vanda, are drept de semnatura pentru a vinde ... (vezi toată discuția)