O persoana cu certificat de la neuropsihiatrie, care primeste pensie de insotitor, are dreptul sa semneze in cazul in care doreste sa-si vanda aparamentul sau acest drept revine automat copiilor acelei persoane?
nu revine nimic automat. trebuie sa fie pus sub tutela prin instanta. la semnarea actului , trebuie sa aiba certificat medical ca are discernamant altfel vor fi probleme mari
Cred ca exprimarile sunt putin defectuoase.
Probabil ca persoana are pensie de invaliditate si nu de insotitor. Poate ca are dreptul la insotitor si are insotitor indemnizat...
Dar daca proprieatrul unui apartament se prezinta la notar inpreuna cu cumparatorul, avand la el actul de proprietate, actul de identitate, adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu are debite..., nu cred ca notarul o sa-i solicite adeverinta de la medic prin care sa se confirme ca este sanatos sau nu.
Asa ca eu nu cred ca notarul o sa-i ceara un "certificat medical ca are discernamant" decat daca proprietarul este, in mod vizibil bolnav psihic ori poate daca la notar se prezinta atunci cineva din familie si-i arata ca proprietarul are aceste probleme.
Familia proprietarului fara discernamant, un copil de exemplu, ar trebui sa-l ia "sub tutela prin instanta" pentru a-l ingriji si proteja, evitand astfel unele greseli ce ar putea fi facute de cel bolnav.
Mosteniri
vasilec
O persoana care are certificat de la neuropsihiatrie si care a mostenit o avere impresionanta pe care doreste sa o vanda, are drept de semnatura pentru a vinde ... (vezi toată discuția)