avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie datata in zi nelucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie datata in zi nelucratoare

Pot inchide un CIM pe baza unei demisii pe care angajatul a datat-o cu data unei zile nelucratoare? Cand o pot inregistra eu in registratura? Multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:05, 25 Mai 2009
adelaida_07 a scris:

Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice nu vad cum persoana de RU nu a observat ca angajatul a depus o demisie cu o data anterioara depunerii in momentul in care a facut calculul preavizilui. ..................... nu mai conteaza acum.
Nu este nici o problema ca este inregistrata cu 3 zile mai tarziu cat timp calculul preavizului se face conform datei inscrise in demisie.


Multumesc....doresc sa precizez ca acordarea preavizului nu este o obligativitate ci doar o posibilitate, ea nefiind acordata in acest caz.
Multumesc pentru raspuns; credeam ca este un loc in care primesti raspunsuri si nu esti judecat pentru intrebarile pe care le adresezi :(
Am presupus ca a efectuat preaviz din faptul ca desi a depus demisia in zi nelucratoare i se desface CIM in zi lucratoare, decalajul vine de regula din preaviz. M-am bazat pe raspunsurile dvs. In general demisia se accepta cu data depunerii sau este respinsa si atunci salariatul efectueaza preavizul.
Daca salariatul depune o cerere la o data dar cu incetarea CIM la o alta data vorbim de o cerere de incetare cim prin acordul partilor.
Nu judeca nimeni pe nimeni. Numai cine nu munceste nu greseste. .
adelaida_07 a scris:

Incetarea unui CIM se poate face si intr-o zi nelucratoare, nu exista interdictie pentru aceasta.Daca preavizul inceteaza vinerea , CIM inceteaza sambata.
Inregistrarea cererii se face la data cand a fost depusa. A fost depusa intr-o zi nelucratoare?

Am si eu o situatie asemanatoare, o incetare de CIM dupa preaviz, care este intr-o zi nelucratoare.Angajatorul vrea sa stie baza legala, mai exact "unde scrie ca CIM-ul poate inceta intr-o zi nelucratoare"?Ma puteti ajuta?Multumesc
Daca ultima zi a preavizului cade intr-o zi nelucratoare ...asta este. Trebuie sa nu se incalce termenul de preaviz prevazut in cazul respectiv , adica daca este demisie maxim 15 zile calendaristice pentru functii de executie si maxim 30 zile calendaristice pentru functii de conducere.
Deci CIM se incheie dupa exirarea termenului de preaviz, indiferent daca este zi lucratoare sau nelucratoare.
Nu cred ca scrie undeva, dar se bazeaza pe fapul ca un contract este in vigoare si sambata si duminca, contractul de munca nu inceteaza in aceste zile ! Ca urmare angajatorul , de exemplu, daca are nevoie poate solicita un angajat sa vina si sambata la munca ca munca suplimentara, nu-i asa? ;)

Pe de alta parte exista o regula de inregistrare a datei de incatare a unui contract de munca ca fiind intotdeauna prima zi nelucrata dupa finalizarea unui preaviz (sau orice alta situatie).
Deci nu e nici o problema de ponaj faptul ca incetarea cim intervine sambata sau duminica.

Alte discuții în legătură

De cand calculam numarul de zile? v_florina v_florina Buna ziua, Am doua intrebari, poate stupide, insa asa ma leg mereu de amanunte: 1. Angajatul isi da demisia specificand \'incepand cu data de 21 ... (vezi toată discuția)
Implinire preaviz zi nelucratoare elena 1234 elena 1234 Daca termenul de preaviz, calculat pe zile calendaristice, se implineste intr-o zi nelucratoare ( sambata), cim inceteaza la acea data sau in prima zi ... (vezi toată discuția)
Preaviz de plecare BogdanMehes BogdanMehes In noul cod al muncii , preavizul de plecare cand iti dai demisia este 15 zile lucratoare , sau calendaristice? Si daca angajatorul nu vrea sa ma lasa sa plec ... (vezi toată discuția)