avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intravilan-extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intravilan-extravilan

in speta o persoana cumpara un teren intravilan in vederea construirii unei case. la momentul cumpararii din documentele aflate la primarie terenul respectiv era inscris a fii teren intravilan. Dupa o perioda de timp cand s-a cerut de la primarie avizul pentru constructii s-a precizat de catre primarie ca terenul respectiv este extravilan si nu se poate construi pe ea. Ca consecinta persoana cumparatoare sustine ca daca este teren extravilan ea a platit mult peste valorea reala a terenul (ea fiind convinsa ca cumpara teren intravilan).
cel fel de actiune ar putea fi introdus in instanta impotriva primariei prin care sa se poate obtine despagubiri?
Cel mai recent răspuns: f_karoly , utilizator 15:18, 25 Martie 2009
se poate cere in instanta anularea contractului de vanzare cumparare pentru vicii ascunse...:secret:
idea principala ar fi ca sa se obtina despagubiri de la primarie intrucat inital a avizat extrasele de carte funciara despre terenul respectiv ca ar fi intravilan si ulterior a refuzat sa avizeze pe motiv ca este extravilan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan devenit extravilan Anniko Anniko Am cumpărat un teren intravilan in anii 90, iar în 1999 am trecut pe numele nostru prin sentinţă civilă. În toate acte oficiale legale emise de ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan karmy karmy in 1993 am dobindit un act de proprietate pt un teren extravilan dar acum acest teren a devenit intravilan si se afla pe o strada cu nume chiar. Ce pot face ? (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu vicii ascunse Daniel_2015 Daniel_2015 Buna ziua In anul 2014 am vandut doua parcele de teren intravilan iar recent s-a dovedit ca pe sub ele trece o teava de gaze, care anuleaza posibilitatea ... (vezi toată discuția)