avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere paternitate si plata pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere paternitate si plata pensie de intretinere

Imi cresc singura copilul nascut in 2006,nerecunoscut de tatal lui.Pana acum asta nu a fost o problema,dar mi-am pierdut locul de munca si imi este foarte greu singura.In cazul in care nu ajung la un consens cu tatal copilului sa contribuie si el la cresterea lui,pot sa il dau in judecata pentru recunoasterea paternitattii si pentru obtinere pensie alimentare?Daca da car sunt demersurile care trebuie facute (in afara de faptul ca stiu ca va trebui sa apelez la un avocat),si cam cat m-ar costa .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:04, 30 Septembrie 2013
Buna ziua,
In afara de faptul ca expertiza ADN costa cam 2500 lei, restul va va spune avocatul la care ati apelat.
Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns,inca nu am apelat la avocat,deocamdata vreau sa ma informez la ce ma asteapta.Toate cheltuielile va trebui sa le platesc eu ?Chiar si testul ADN?
Multumesc.
Din pacate, initial dumneavoastra avansati aceste cheltuieli. Daca se constata ca cerera a fost intemeiata si, deci, castigati procesul aveti dreptul sa solicitati aceste cheltuieli de judecata. Va va spune avocatul pe care-l veti contacta.
Aveti dreptul la scutiri si esalonari de taxe functie de venituri.
Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil de catre tata alina_25 alina_25 Amica are un copil cu o persoana iar acesta nu doreste sa il recunoasca legal ce poate face? (vezi toată discuția)
Tagada paternitate edduard edduard buna ziua.ma numesc ECB.as dorii sa va povestesc despre o mica problema a mea.acum cativa ani am avut o aventura de o noapte cu o d-soara.atit tot. a doua ... (vezi toată discuția)
Cum pot lua numele tatalui meu natural? adrianacorozel adrianacorozel as dori sa stiu ce acte imi trebuie sau unde ma pot interesa sa imi schimb numele,sunt trecuta pe numele tatalui vitreg,si vreau sa il schimb sa iau numele ... (vezi toată discuția)