avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere- procedura prealabila
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere- procedura prealabila

Buna ziua, va rog dati-mi un ajutor in chestiunea aceasta cu medierea:
voi avea un litigiu cu fostul meu angajator. am inteles ca e obligatorie participarea la sedinta de informare asupra medierii. intrebarea mea e urmatoarea: eu solicit unui mediator sa faca acea sedinta de informare. In mod normal, n-ar trebui sa fie invitat si angajatorul? e de ajuns daca voi fi porezent daor eu? un mediator din Bistrita mi-a spus ca daca particip eu, e ok, nu-mi va repsinge instanta cererea...
Se convoaca la sedinta si angajatorul insa daca acesta nu doreste sa se prezinte, pentru a-l putea actiona in instanta nu este necesara prezenta acestuia la sedinta de informare.
Ar fi indicat să mandatați mediatorul să convoace angajatorul, pentru a vă pune la adăpost de orice neajuns în proces, dacă veți decide să vă judecați și nu să soluționați amiabil conflictul.
Mergeti la un mediator, ii solicitati sa faca invitarea celeilalte parti, daca cealalta parte vine, mediatorul face sedinta de informare si va elibereaza un certificat de informare, daca nu vine, va elibereaza un proces-verbal. Cu acest document (certificat sau pv) si documentele care atesta ca s-a efectuat invitarea, mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea certificatului de informare privind medierea glo glo o persona vine la mediator si zice ca nu doreste mediere. i se poate inmana certificat de informare mediere , fara a invita si a doaua parte la mediere? (vezi toată discuția)
Certificat de informare liveomars liveomars Buna ziua, Vreau sa incep un proces cu angajatorul,am inteles ca imi trebuie certificat de informare privind medierea,am fost la un mediator si mi l-a ... (vezi toată discuția)
Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)