Buna ziua ! Lucrez la o firma de paza intr-un supermarket ( o zi 6 ore ,a doua zi 8 ore si tot asa ..ori 8 ore ori 6 ore pe zi ) Intrebare : In zilele in care lucrez 6 ore /zi pot lua si o pauza (pauza de o tigara sa zicem) ?Mentionez ca ..bineinteles nu am voie sa stau pe scaun jos nici macar 1 min ! ...si mi sa spus sa mai lucrez o jumatate de ora peste program pentru ca ..cam de 2 ori in 6 ore ies sa fumez o tigara ! Deci este normal sa nu am dreptul la o pauza de tigara(5 min) in 6 ore?..sau la doua pauze :D:D ??
Bun! am inteles ca Regulamentul intern si CIM nu tin cont de viciile mele ..dar tot sunt nedumerit in legatura cu pauza mea..Pot lua pauza in cele 6 ore de lucru fara sa fiu obligat sa mai lucrez o jumatate de ora peste program (este legal ceea ce imi zic ei ca trebuie sa mai stau o jumatate de ora peste program pentru ca am luat o pauza de 5 min ?)
emil6702
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu aveti specificata pauza, fie ea si de masa, in CIM firma poate lua masuri disciplinare impotriva dvs. pt nerespectarea programului de lucru. Ganditi-va ca sunteti la tigara si in lipsa dvs. se intampla cine stie ce, va asumati riscul?
In locul meu sta cineva cand iau o pauza de 5 min ...Oricum nasol moment pentru ca eu am fost pus sa semnez contractul de munca in alb ..la fel si demisia ..Demisia in alb(si fara data ) inainte de semnarea contractului individual de munca :D:D:D Asta este Romania ! Vrei sa te angajezi?..primadata iti semnezi demisia (fara data bineinteles) ! Va multumesc mult pentru raspunsuri domnule Emil !
Pauza de tigara
marin123
Buna ziua,
Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate.
Nu am ... (vezi toată discuția)