avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In 6 ore de munca... ai voie la pauza ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In 6 ore de munca... ai voie la pauza ?

Buna ziua ! Lucrez la o firma de paza intr-un supermarket ( o zi 6 ore ,a doua zi 8 ore si tot asa ..ori 8 ore ori 6 ore pe zi ) Intrebare : In zilele in care lucrez 6 ore /zi pot lua si o pauza (pauza de o tigara sa zicem) ?Mentionez ca ..bineinteles nu am voie sa stau pe scaun jos nici macar 1 min ! ...si mi sa spus sa mai lucrez o jumatate de ora peste program pentru ca ..cam de 2 ori in 6 ore ies sa fumez o tigara ! Deci este normal sa nu am dreptul la o pauza de tigara(5 min) in 6 ore?..sau la doua pauze :D:D ??
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:26, 30 Septembrie 2013
Regulamentul intern si CIM nu tin cont de viciile personale. :beer:
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
emil6702, utilizator
Bun! am inteles ca Regulamentul intern si CIM nu tin cont de viciile mele ..dar tot sunt nedumerit in legatura cu pauza mea..Pot lua pauza in cele 6 ore de lucru fara sa fiu obligat sa mai lucrez o jumatate de ora peste program (este legal ceea ce imi zic ei ca trebuie sa mai stau o jumatate de ora peste program pentru ca am luat o pauza de 5 min ?)
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
unait, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti specificata pauza, fie ea si de masa, in CIM firma poate lua masuri disciplinare impotriva dvs. pt nerespectarea programului de lucru. Ganditi-va ca sunteti la tigara si in lipsa dvs. se intampla cine stie ce, va asumati riscul?
In locul meu sta cineva cand iau o pauza de 5 min ...Oricum nasol moment pentru ca eu am fost pus sa semnez contractul de munca in alb ..la fel si demisia ..Demisia in alb(si fara data ) inainte de semnarea contractului individual de munca :D:D:D Asta este Romania ! Vrei sa te angajezi?..primadata iti semnezi demisia (fara data bineinteles) ! Va multumesc mult pentru raspunsuri domnule Emil !
Sa fie primit! Si de ce nu sesizati ITM-ul pt aceste abuzuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea fumatului la locul de munca ContSters94049 ContSters94049 sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac. am primit un mail de la unul din directori care, si citez: \"[...] va recompensam cu INTERZICEREA fumatului ... (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! persoanele care lucrează 8 ore/zi la birou ( pe ... gabrielle_24 gabrielle_24 Bună ziua! Persoanele care lucrează 8 ore/zi la birou ( pe scaun ) au dreptul legal la mici pauze în timpul celor 8 ore pentru a se \"deconecta\" de monitor ... (vezi toată discuția)