avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Persoanele care lucrează 8 ore/zi la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Persoanele care lucrează 8 ore/zi la birou ( pe ...

Bună ziua! Persoanele care lucrează 8 ore/zi la birou ( pe scaun ) au dreptul legal la mici pauze în timpul celor 8 ore pentru a se "deconecta" de monitor și pentru a face 2 - 3 pași? Întreb pentru ca firma la care lucrez ne-a anunțat ca vrea ca începând de astăzi sa venim program de 9 ore pentru ca mai avem și momente când poate nu avem activitate și ne plecam 5 - 10 minute din birou și nu muncim sau mai dam vreun telefon personal. Anunțul a fost verbal, fără semnarea vreunul act adițional care sa modifice programul de lucru. Menționez faptul ca am zile când 4 ore stau lipita de scaun fără sa ma ridic o secunda, nu îmi iau pauze de țigară pt ca nu fumez. Este ok sa se prelungească programul "peste noapte" ?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 2 Septembrie 2022
Bună ziua!

Am citit cele recomandate de dumneavoastră, dar nu am găsit niciunde precizat dacă acele pauze de 10 min la fiecare 50 de min sunt sau nu incluse în cele 8 ore de lucru. Adică dacă pentru a avea dreptul la acele pauze recomandate sau impuse de SSM, trebuie sa lucrez mai mult de 8 ore/.

Mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu avem o legislatie clara , nu aveti ce sa cititi in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In 6 ore de munca... ai voie la pauza ? unait unait Buna ziua ! Lucrez la o firma de paza intr-un supermarket ( o zi 6 ore ,a doua zi 8 ore si tot asa ..ori 8 ore ori 6 ore pe zi ) Intrebare : In zilele in care ... (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)