Bună ziua! Persoanele care lucrează 8 ore/zi la birou ( pe scaun ) au dreptul legal la mici pauze în timpul celor 8 ore pentru a se "deconecta" de monitor și pentru a face 2 - 3 pași? Întreb pentru ca firma la care lucrez ne-a anunțat ca vrea ca începând de astăzi sa venim program de 9 ore pentru ca mai avem și momente când poate nu avem activitate și ne plecam 5 - 10 minute din birou și nu muncim sau mai dam vreun telefon personal. Anunțul a fost verbal, fără semnarea vreunul act adițional care sa modifice programul de lucru. Menționez faptul ca am zile când 4 ore stau lipita de scaun fără sa ma ridic o secunda, nu îmi iau pauze de țigară pt ca nu fumez. Este ok sa se prelungească programul "peste noapte" ?
Am citit cele recomandate de dumneavoastră, dar nu am găsit niciunde precizat dacă acele pauze de 10 min la fiecare 50 de min sunt sau nu incluse în cele 8 ore de lucru. Adică dacă pentru a avea dreptul la acele pauze recomandate sau impuse de SSM, trebuie sa lucrez mai mult de 8 ore/.
Pauza de tigara
marin123
Buna ziua,
Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate.
Nu am ... (vezi toată discuția)