avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista sau nu exista diplome pentru cursurile facute ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista sau nu exista diplome pentru cursurile facute in cadrul firmei?

Buna seara,dupa aproape 15ani de munca in cadrul unei firme private,in momentul in care am intrat in somaj( imediat dupa ingrijire copil) am cerut toate diplomele sau copiile dupa diplomele tuturor cursurilor facute in cadrul firmei respectiv cursuri de vanzari,Cosmote(fostul Cosmorom),Vodafone(fosta Connex),prezentare si vanzare produse Sharp si Toshiba etc si mi.a fost dat raspunsul de catra fosta sefa ca nu sunt diplomele la dosar(deci cica nu exista)in afara de una singura care mi.a fost data personal in 2002 de care cei care tineau cursurile.Mie sincer nu-mi vine sa cred ca dupa atatia ani si atatea deplasari pt.cursuri nu am decat o singura diploma.Intrebarile mele sunt:am dreptul sau nu la acele diplome(copii sau original?)si daca ele ar exista si nu vor sa le dea,cum intru in posesia lor,cum ar trebui sa procedez?Din cate stiu eu,conform Codului Muncii am dreptul la ele,chiar daca sunt facute in cadrul acelei firme(adica prezentare de produse ai caror dealeri autorizati erau).Va rog sa ma lamuriti,dc ele exista si cred ca da,chiar le vreau ca nu se stie cand i-mi sunt de folos,ma multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: liliana_78 , utilizator 11:08, 4 Octombrie 2013
De obicei dupa efectuarea unui curs se elibereaza si diplome. Diplomele pot fi de absolvire (daca s-a dat examen), sau de participare (fara examen). Acestea se elibereaza dupa o perioada de timp, la solicitarea participantului.
Daca nu ati participat la cursuri de calificare, perfectionare, ci la simpozioane, conferinte, etc. se poate sa nu primiti niciun fel de diploma. Ar trebui sa verificati la cei care au sustinut respectivele cursuri.
Daca exista acele diplome aveti dreptul la ele in original.
Buna ziua,sa verific daca s-au eliberat diplome e un lucru f.greu doarece au fost facute aceste cursuri in f.multi ani(1998-2010)si in localitati diferite(Bucuresti,Bacau,Constanta etc)dar nu m-am gandit niciodata ca nu voi gasi intelegere la nivel local,iar singura diploma pe care o am acasa am primit.o personal deoarece desi trimisi la cursuri prin firma,nu am participat decat noi,o parte din angajati(nu si sefii)-dar si la alte cursuri a fost la fel si nu am nici o dovada a participarii,e posibil sa fie eliberata o singura diploma(pt.fiecare curs in parte)doar pe societatea respectiva(cea participanta)fara a preciza si angajatii care au fost la cursuri?Deci pentru linistea mea,pot sa trimit adresa scrisa precum ca vreau copii dp documente din registrul personal al salariatului?(Codul Muncii zice ca da,chiar si ca fost salariat).Vreau sa aflu neaparat daca ele exista si daca exista-de ce nu le primesc,ca ei oricum nu au ce face cu ele-doar sa-mi faca mie rau(asta e rasplata in ziua de azi dp atatia ani de munca,nu mai conteaza nimic pt ei,nevoile lor primeaza)
Va rog sa ma indrumati,sa-mi raspundeti la intrebarile de mai sus,ma intereseaza in mod deosebit,va multumesc si astept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri gratuite ajofm marinamaxim13 marinamaxim13 Buna seara. De cateva zile ma gandesc sa ma inscriu la un curs de formare profesionala din cadrul ANOFM, insa vreau sa beneficiez de el gratuit. Eu am absolvit ... (vezi toată discuția)
Curs finantat de ue my23 my23 m-am inscris la un curs finantat de Uniunea Europeana,firma respectiva care are la baza acest proiect a inceput in data de 21.11.2011cursul teoretic care ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata dumi32 dumi32 Buna ziua, As dori sa va intreb, in cazul in care un participant la concursul de ocupare a unui post contractual (SSD) studii superioare de scurta durata ... (vezi toată discuția)