avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exploatarea angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exploatarea angajatilor

Buna seara!Am 22 ani si incerc sa duc o viata independenta,sa ma intretin si sa imi fac un viitor.nu as fi ajuns sa ma interesez de aceste lucruri,dar se pare ca situatia ne aduce pe alte cai:((. in urma cu o saptamana am aflat ca firma la care lucrez isi va restrange activitatea si prin urmare..vor inchide magazinele in termen de 15 zile..acest termen fiind si preavizul nostru. Am luat la cunostinta acest lucru,semnand un proces verbal. M-am resemnat,viitorul e crud pt tineret ! DAR....AZI 30.09.2013 am aflat de la un angajat al firmei superior noua ca in acte figureaza ca angajati doar ultimele 3 persoane angajate in urma cu 2-3 saptamani..ceilalti angajati figurand cu contractul de munca incheiat de la sfarsitul lunii iulie. DECI.. DIN LUNA AUGUST PANA IN PREZENT 30.09.2013 eu nu apar in acte ca angajat..(banuiesc ca ma numesc lucrator la negru). Avand in vedere ca stiam de preaviz ma gandeam la un somaj..pana voi gasi ceva de lucru DAR acest lucru nu se mai poate. Mentionez ca,in contract apare alt program de lucru fata de ce este REAL!!!!X-( In contract se mentioneaza ca zilele de sarbatoare si week-endurile sunt libere sau platite dar noi nu am primit nici o prima. De Pasti am lucrat,de Craciun si de Revelion de asemenea#-o. nici macar salariile nu le primim corespunzator contractului semnat !!!! ce este de facut ? Preavizul va lua final in curand 15.10.2013. Cum pot beneficia de somaj? Cum pot rezolva toata bataia de joc? MENTIONEZ CA AM 22 ANI !!! Naivitatea tinerilor e un beneficiu pt angajatorii mincinosi ! CE POT FACE ???? VA ROG SA MA AJUTATI !!!! :((:((:(
(:((
Cel mai recent răspuns: stirbum , utilizator 19:38, 30 Septembrie 2013
Sesizati cat mai curand ITM-ul local. In sesizare mentionati toate problemele semnalate pe forum si mentionati pana in ce data inspectorii ITM va pot gasi la munca (data si ora). Vi se va lua o declaratie, in care mentionati data de la care lucrati la firma, salariul, ore suplimentare, de week-end, etc.
Somaj nu veti primi decat in cazul in care ati lucrat in ultimele 12 luni.
Multumesc pentru promptitudine. este posibil sa nu imi primesc salariul de pe ultima luna in acest caz? Angajatorul imi poate face alt rau ?
Daca vi s-a incetat deja CIM nu mai aveti cum sa beneficiati de somaj. Pentru a beneficia de somaj ar trebui sa fiti concediat si sa indepliniti criteriile prevazute de Lg 76/2002.
Lucrez din 02.06.2011

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala elena_crys elena_crys Buna ziua! M-am angajat de curand la un magazin de haine.Dupa 4 luni am facut inventarcare se face o data pe an,in februarie) si a iesit lipsa o suma ... (vezi toată discuția)
Demisie fara perioada de preaviz MPSimona MPSimona Buna ziua, Am o problema delicata. Lucrez intr-o firma de 1 an si cateva luni. In CIM sunt lucrator comercial. Am o sefa (director magazin) cu care nu ma ... (vezi toată discuția)
Pot fi data in judecata pentru nerespectarea preavizului andyandyandy andyandyandy Buna ziua, Ma confrunt cu o problema in aceasta perioada. Sunt angajata pe functie de conducere cu preaviz de 45 zile lucratoare. Am primit o alta oferta pe ... (vezi toată discuția)