avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor care nu se prezinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor care nu se prezinta

Buna ziua!
Raspundeti-mi si mie, va rog, la o intrebare: in cazul unei succesiuni in instanta, ce se intampla atunci cand unul dintre mostenitori nu se prezinta? Ce se intampla cu partea care ii revine?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:13, 1 Octombrie 2013
Daca nu se prezinta se judeca in lipsa iar partea din mostenire la care are dreptul ii revine oricum.
Daca vreti sa il inlaturati de la mostenire si se poate asa ceva conform legii este recomandabil sa va angajati avocat inca dinainte de a deschide procesul.
Daca urmati o directie in proces si s-a inceput deja procesul este extrem de complicat sa il inlaturati dar tot se mai poate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune succesiva in instanta magda popescu magda popescu Buna ziua! Revin cu o intrebare. Pentru o succesiune care nu s-a facut de peste 20 de ani si care implica si deschiderea altor succesiuni dupa persoane ... (vezi toată discuția)
Mostenitorii nu se prezinta la dezbatere cocoon cocoon Buna dimineata, Doresc sa deschid succesiunea pentru acceptarea mostenirii tatalui, decedat acum 40 ani. Exista un testament in care eu sunt unic ... (vezi toată discuția)
Mostenire aranjata? simonetta_teo simonetta_teo Buna ziua, as dori sa va intreb dak in urma decesului parintilor,2 frati nu se pun deacord cu succesiunea si unul dintre ei deschide proces de partaj ... (vezi toată discuția)