avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cazare fara document justificativ
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cazare fara document justificativ

Avand in vedere faptul ca in art.28 din H.G.1860/2006 cheltuielile de cazare fara document justificativ se compenseaza prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei, iar conform in art.2 se face precizarea ca pentru companii nationale aceste drepturi banesti se acorda prin negociere in conditiile prevazute de CCM sau CIM, va rog sa ma ajutati in privinta deducerii cheltuielilor cu cazarea fara document justificativ.
Mai exact, daca prin CCM s-a hotarat ca pentru o noapte fara cazare sa se acorde 75 lei, aceasta cheltuiala este deductibila sau nu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:35, 2 Octombrie 2013
Conform prevederilor celor doua articole din HG 1860/2006 si art.21(2) lit.e).din Codul fiscal,noaptea de cazare fara document justificativ, de 75 lei,este cheltuiala deductibila integral.
Art.21 lit.h din Codul Fiscal spune ca daca nu are document justificativ este cheltuiala nedeductibila. Ori decontul de deplasare nu este document justificativ pentru cazare in sine, decontul este document justificativ pentru aprobarea cheltuielii cu document justificativ, a diurnei si altor cheltuieli....
O alta parere.....
Este adevarat ca la art.21.alin.(4) lit.f),nu h).din Codul fiscal,se prevede ce afirmati dvs. Eu consider ca ordinul de deplasare reprezinta documentul justificativ pentru deductibilitatea si a acestui gen de cheltuiala(mai ales ca,asa cum sustineti, sunt respectate prevederile HG 1860/2006 privind acordarea acestui drept banesc, in conditiile prevazute in CCM).








~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu cazarea fara factura seseph seseph Care este suma ce se poate deconta pt cazare fara documente justificative(cazare la particular) (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductubile cu deplasarea in tara pt pfa Gabisc Gabisc Buna dimineata Va rog sa-mi spuneti care sunt cheltuielile deductibile cu deplasarea in tara si care este valoarea acestora.Ma refer la diurna ,cazare (in ... (vezi toată discuția)