avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovarea la serviciu si sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovarea la serviciu si sarcina

buna ziua
sunt cercetator stiintific la un institut profilat pe metele rare si radioactive,motiv pentru care iau spor de radiatii la salariu.
sunt insarcinata in 10 saptamani si vreau sa stiu daca in momentul in care voi anunta conducerea -adica peste 2-3 sapt-in afara de faptul ca voi fi scoasa din laboratorul in care lucrez ,deci mi se va lua sporul de radiatii ,nu voi avea voie sa fiu promovata in grad.
eu am indeplinit conditiile necesare promovarii la gradul de cercetator stiintific 3
in luna aprilie dar se pare ca concursul se va organiza in decembrie cand eu deja voi anunta sarcina mea.
fiind gravida iar conducerea dorind sa fie cat mai putini cei care dau concursul, as vrea sa stiu daca sarcina mea si faptul ca nu mai iau spor R pot fi motive de excludere din concurs. :O
multumesc anticipat
cati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 3 Octombrie 2013
Starea de graviditate nu va afecteaza dreptul dvs de a participa la concurs , dar va poate afecta locul si felul muncii.

Potrivit art.48 C.mun., angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Modificarea temporara a locului si felului muncii, fara consimtamantul salariatului, ca masura de protectie a acestuia, se intemeiaza de regula pe starea sanatatii salariatului.
multumesc pentru raspuns-inteleg ca daca ma vor muta in alt loc care sa nu afecteze sarcina eu pot sustine concursul de promovare ?
puteti sa-mi spuneti cand sunt obligata sa anunt sarcina?
eu vreau sa o anunt mai tarziu -la 4 luni-si sa raman in laborator pe raspunderea mea desi este mediu toxic
Trebuie sa anuntati imediat cum ati aflat.

Art.2 lit.c din OUG nr.96/2003 prevede : salariata gravida este femeia care anunta în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa îi ateste aceasta stare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare locatie serviciu sarcina ioanavsp ioanavsp Buna seara, Va rog, in masura in care aveti posibilitatea, sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: Activez intr-o companie multinationala ... (vezi toată discuția)
Salariata insarcinata Stefy32 Stefy32 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 12 saptamani, inca nu am anuntat in scris angajatorul, urmeaza sa o fac la sfarsitul saptamanii. ... (vezi toată discuția)
Probleme de sanatate, schimbare loc de munca ? oanaportar oanaportar Un coleg reclama conducerii institutiei ca, datorita conditiilor de munca ( mucegai, praf, carii, ….), ii este afectata sanatatea, a capatat astm, are ... (vezi toată discuția)