avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie, concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie, concediu postnatal

Buna ziua as dori sa va intreb si anume : eu sunt in concediu prenatal si anume din data de 30 iulie si pana in 30 septembrie.In data de 11 septembrie am nascut-o pe fiica mea si as dori sa stiu in ce data trebuie sa depun dosarul pt crestere copil ca sa stiu cam pe cat timp mai fac concediu postnatal pe luna in curs.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 19:00, 2 Octombrie 2013
OUG 158/2005
Art. 24
(1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.
(2) Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.

Concediu prenatal si cel postnatal insumeaza 126 zile, care pot fi compensate intre ele astfel incat dupa nastere sa ramana cel putin 42 zile, care sunt obligatorii pentru sanatatea mamei si a copilului.Daca dvs ati nascut pe 11 septembrie, cele 42 zile obligatorii se implinesc in data de 23 octombrie.Daca pentru dvs este mai avantajos sa nu efectuati toate cele 126 de zile de concediu pre/post natal, atunci puteti depune dosarul dupa incepand cu ziua 43 de la data nasterii.

si atunci cu data de 24 octombrie pot face cererea de intrerupere concediu postnatal , ca am inteles ca trebuie pusa si ea la dosar.Multumesc
Nu este cerere de intrerupere a concediului postnal.:)Este o cerere de suspendare a contractului individual de munca, pentru efectuarea concediului pentru cresterea si ingrijirea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal iulyca iulyca Buna ziua. Din data de 8 mai 2012 am intrat in concediu prenatal si trebuie sa nasc pe 23 iunie 2012, deci as avea 47 zile de concediu prenatal.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si lauzie camicamelia camicamelia buna vreau sa va adresezo intrebare ,medicul meu de familie refuza sa imi acorde mai mult decat 42 zile de concediu postnatal desi inainte de nastere am ... (vezi toată discuția)