avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj pentru maria
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj pentru maria

Va rog frumos sa-mi spuneti daca am dreptul la somaj ,in conditiile in care am lucrat 2ani si 9 luni la o firma de turism cu orar de 4 ore pe zi si sunt si studenta in ultimul an la o facultate particulara .In urma cu o luna fima de turism si-a restrans activitatea si m-ai dat o decizie de incetarea contractului de munca si o adeverinta privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj .
Astept cu nerabdare raspunsul d-voastra .
Maria
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:49, 25 Martie 2009
1. Colega dvs. are numai 21de luni cu 4 ore pe zi deci se iau in calcul 10,5 luni (sub 12 luni). Deci NU.
2. Raspunsul pentru dvs. se referea strict la conditia de vechime, conditie pe care o indepliniti. Vedeti ca studentii nu beneficiaza de indemnizatie de somaj. E bine sa mergeti la AJOFM sa intrebati pentru a fi mai sigura. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj! cata26 cata26 Buna ziua! Sunt si nelamurit cu situatia in care ma aflu asa ca va cer d-voastra ajutorul....stiu ca pt a primi idemnizatia de somaj tre sa ai lucrate minim ... (vezi toată discuția)
Somaj la timp partial de lucru? carmena_iasi carmena_iasi Buna seara. Stiti cumva daca un angajat care a lucrat cu timp partial (4 ore) poate beneficia de indemnizatie de somaj? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract de 4 ore nu se poate intra in somaj?? BajenaruGeorgiana BajenaruGeorgiana Am lucrat timp de 12 luni cu contract de 4ore pe zi .Nu pot beneficia de somaj?Daca da ce trebuie sa fac? Va multumesc (vezi toată discuția)