avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire Partaj

Buna ziua,
Sunt necasatorit urmeaza sa primesc o mostenire de 3/4 dintr-un imobil. Ipotetic anu viitor ma casatoresc si peste 10 ani divortez exista cumva riscul ca acest 3/4 ce il detin sa devina bun comun si sa trebuiasca sa il impart cu fosta sotie?
Rog sa mi se raspunda urgent precizez ca in 2 zile voi face succesiunea iar tatal meu cel care va mosteni 1/4 pretinde ca acel 3/4 al meu in cazul unui divort se va impartii si doreste sa ii cedez 1/4 sa devenim jumatate jumatate
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 01:47, 26 Martie 2009
Este bun propriu.In niciun caz nu il veti imparti cu sotia.Sunt comune bunurile dobandite impreuna cu aceasta, nu si cele care vin ca urmare a unei mosteniri.Parintii sunt in general precauti, e bine, dar trebuie sa se informeze mai mult."Casa de piatra:D"
Fiind un bun propriu nu va face parte din masa partajabila in eventualitatea unui divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct cris_deo cris_deo buna ziua . daca sotia a cumparat dreptul de uzufruct asupra unui teren in timp ce eu sunt in divort dar nu avem o pronuntare in acest sens se considera bun ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters192876 ContSters192876 Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica ... Aya01 Aya01 Buna ziua, Daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica din casatoria anterioara (sora mea vitrega, eu fiind fratele ei) si vorbim de doua ... (vezi toată discuția)