Buna ziua,
Sunt necasatorit urmeaza sa primesc o mostenire de 3/4 dintr-un imobil. Ipotetic anu viitor ma casatoresc si peste 10 ani divortez exista cumva riscul ca acest 3/4 ce il detin sa devina bun comun si sa trebuiasca sa il impart cu fosta sotie?
Rog sa mi se raspunda urgent precizez ca in 2 zile voi face succesiunea iar tatal meu cel care va mosteni 1/4 pretinde ca acel 3/4 al meu in cazul unui divort se va impartii si doreste sa ii cedez 1/4 sa devenim jumatate jumatate
Va multumesc anticipat
Este bun propriu.In niciun caz nu il veti imparti cu sotia.Sunt comune bunurile dobandite impreuna cu aceasta, nu si cele care vin ca urmare a unei mosteniri.Parintii sunt in general precauti, e bine, dar trebuie sa se informeze mai mult."Casa de piatra:D"
Drept de uzufruct
cris_deo
buna ziua . daca sotia a cumparat dreptul de uzufruct asupra unui teren in timp ce eu sunt in divort dar nu avem o pronuntare in acest sens se considera bun ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ContSters192876
Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)