avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate CCC

in data de 5 septembrie 2013 am intrat in prenatal,iar eu primesc 85%din cat luam in mana de la patron ca si coafeza,mentionez ca in contract la angajare aveam trecut salariu brut 804lei.este corecta aceasta procedura?
doresc sa mai stiu si, daca in luna octombrie2013 se inchide firma ei sunt obligati in continuare sa imi plateasca indemnizatia,ei platesc cumva vreo contributie la stat in aceasta perioada?ei pun problema ceva de genul acesta.cei de la casa de asigurari nu pot face in virament bancar direct catre angajat in astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:52, 2 Octombrie 2013
1. - Indemnizatia pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este de 85% din baza de calcul care este formata din veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu de maternitate.
- Toata indemnizatia este suportata de casa de sigurari de sanatate asa ca angajatorul recupereaza toti banii pe cere vi-i da dvs.

2. Pentru aceasta perioada si pentru perioada de CCC angajatorul nu plateste nimic la stat pentru dvs.

3. Daca se inchide firma prezentati certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care le va plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/postnatal iuliaiulia01 iuliaiulia01 Buna ziua, care este durata minima a concediului prenatal, respectiv postnatal? in acest timp se plateste indemnizatie, in ce procentaj? si cine o suporta ... (vezi toată discuția)
Cand pot intra in concediu prenatal? ccrina88 ccrina88 Buna ziua, Cand pot intra in concediu prenatal? Data probabila a nasterii este 01.12.2013. Pe perioada concediului prenatal o sa mai primesc salariu, si ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)