avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in constatare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in constatare

Carei instante ii revine competenta de solutionare a actiunii in constatare a nulitatii absolute, potrivit noului cod de procedura ?
Cel mai recent răspuns: adi_09 , utilizator 20:47, 8 Octombrie 2013
ma interesa instanta competenta din punct de vedere material e judecatoria sau tribunalul?
Depinde de suma.
e peste 500.000, dar actiunea in constatarea nulitatii este evaluabila in bani ?? ...fiindca nu se pune in discutie o pretentie baneasca, se solicita doar cosntatarea nulitatii absolute
Se solicita probabil si repunerea partilor in situatia anterioara-in acest caz timbraj la valoare.
Deci, e pagina 2 si inca nu am primit niciun raspuns pertinent, tot raspunsuri pe langa subiect s-au dat.
Intrebarea e simpla, e sau nu judecatoria sa judece actiunea in cosntatare a nulitatii absolute a unui conract (val peste 500.000) potrivit noului cod de procedura ?

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala a instantei de judecata valeanumarian57 valeanumarian57 - actiune civila cu trei parati , unul persoana fizica are domiciliul intr-o localitate iar ceilalti doi din care unul este persoana juridica au ambi ... (vezi toată discuția)
Cui aparþine competenþa teritorialã de soluþionare a cererii în speþa de mai jos? all3ss1o all3ss1o In urma cu o luna si ceva am incheiat un conventie contract cu un client care dorea un website si optimizarea a unui website deja exzistent . Am incasat un ... (vezi toată discuția)
Proces cu o institutie bancara costin_justina costin_justina Doresc sa stiu daca pot deschide proces impotriva ING Bank la Tribunalul Targoviste (daca domiciliul meu este in Targoviste si am contractat un credit la ... (vezi toată discuția)