avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la munca dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la munca dupa concediu crestere copil

buna ziua,
in data de 04.10.2013 copilul meu inplineste varsta de 2 ani,societatea la care am fost angajata nu mai desfasoara activitate iar toti colegi mei incepand cu data de 01.01.2012 au fost preluati de alta firma din cadrul aceleiasi compani ,fiind angajati din nou dar respectand vechiul contract.
eu am facut cerere de revenire la locul de munca dar mi s-a comunicat ca o sa fiu primita la serviciu dar ca contractul meu o sa se incheie pe o perioada de 3 luni determinata si mi-au comunicat sa fac o cerere de revenire pe vechea societate,una de incetare cu acordul partilor si o alta cerere de angajare pe noua firma.
as dori sa stiu daca toti colegi mei au fost angajati pe perioada nedeterminata si cu aceleasi drepturi salariale eu nu as putea beneficia de aceleasi conditii.
multumesc anticipat,astept raspuns din partea dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 2 Octombrie 2013
La revenirea din CCC beneficiati de aceleasi conditii la vechea societate si nu la noua societate.

Potrivit art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere reintoarcere din cic ? angajatorul nu vrea sa ma mai primeasca inapoi din cic , ce se poate face sa imi pastrez locul de munca ? sykes sykes Sunt in CIC pana in martie 2012 dar angajatorul deja m-a sunat si mi-a zic ca nu o sa ma mai primeasca deoarece magazinul unde lucram nu mai are nevoie de 2 ... (vezi toată discuția)
Majorare salariu dupa revenirea din concediul de maternitate m-n-g m-n-g Buna ziua! Am urmatorul caz: angajata x a fost in concediu de maternitate, 2 ani, cand s-au efectuat mai multe majorari salariale tuturor angajatilor ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si reintegrarea in munca Ramona1982 Ramona1982 dupa ce s-a sfarsit concediul de maternitate si te intorci la locul de munca angajatorul te poate da afara? (vezi toată discuția)