avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate gresit

Buna ziua. Am un tiltu de proprietate pe 3 suprafete de teren si o casa undeva la tara emis pe numele bunici. In urma masuratorilor cadastrale si a documentatiei depuse la OCPI am primit 3 respingeri de cerere precum ca terenul masurat nu corespunde cu cel din titlul de proprietate ca nr. de lot . Am mers la primarie si am intrebat cum este posibil asa ceva. Raspunsul a fost cat se poate de scurt. In 2000 cand se elibera acele titluri de proprietate se elibera dupa niste adeverinte date de asociatia care muncea pamantul in perioada respectiva.., pe scurt ce am inteles eu este ca domnul cu asociatia a dat acele adeverinte bunici ca sa scape de ea , dar nicidecum pe pamantul cu pricina.Ce pot face eu acum sa pot termina documentatia cadastrala ca am mai si platit masuratorile si intocmirea actelor cu tot cu depunerea dosarelor la OCPI.Se poate anula acel titlu de proprietate si sa-mi elibereze altul conform parcelelor pe care le detin . Tin sa precizez ca bunica a murit si nu este nimeni care sa poata dovedi cele intamplate..Unde sa ma adresez si care ar fii documentele ce trebuiesc. Cat m-ar mai costa aceasta aventura ca dupa toate cheltuielile cu cadastrul am avut senzatia ca am cumparat pamantul de la ei ????#-o
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 12:14, 4 Octombrie 2013
Depuneti titlul original la Comisia locala de fond fond funciar, care va trebui sa inainteze referat catre Comisia Judeteana de fond funciar, insotit de macheta prin care se modifica titlul de proprietate, pentru corectare de eroare materiala.
multumesc pentru indrumare...
am inteles de la un ingner de la primarie ca instanta este singura cale de anulare a acelui titlu???
Dar cine a zis ceva de anulare? Eu v-am scris de indreptare eroare materiala, avand in familie o persoana care lucreaza in domeniul cadastrului care m-a ajutat sa va raspund, deci dvs. nu aveti treaba cu nici un inginer de la primarie ci cu comisia de fond funciar, a carei sef este primarul localitatii. Nu strica sa cereti si parerea unui avocat.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
emil6702, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol sau faneata; autorizatie de construire Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Buna ziua, Situatia este in felul urmator: un teren situat intravilan intr-o mica localitate din judetul Arges Terenul se vinde in decembrie 2004, ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit octavian70 octavian70 Buna seara, Am primit de la bunica mea un teren(prin hotarare judecatoreasca), caruia am vrut sa ii fac cadastru. Domnul care s-a ocupat a descoperit ca ... (vezi toată discuția)
In 1991 primaria comunei tarlungeni, in baza actelor doveditoare ... Andrei59 Andrei59 in 1991 primaria comunei Tarlungeni, in baza actelor doveditoare privind mostenirea de la bunici, a fost eliberata o \"adeverinta de proprietar\". Am cerut sa ... (vezi toată discuția)