avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator fara atestat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator fara atestat

Buna ziua. Asociatia noastra are o "conventie civila" cu o administratoare fara atestat eliberat de primarie. Aceasta administratoare este sustinuta de presedintele asociatiei si de cenzor. "administratoarea" nu calculeaza sau nu vrea sa calculeze corect cheltuielile comune. Am depus contestatii in scris cu privire la calculul cheltuielilor, am cerut copii dupa facturile la utilitati, dar nu am primit nici un raspuns. Ce e de facut in continuare?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:20, 6 Octombrie 2013
Ca are / nu are atestat este o problema, insa mai important este faptul ca nu se lucreaza corect si nu exista comunicare din partea conducerii as. prop. Aceasta este problema dvs.
Toate reclamatiile trebuie facute in scris, iar raspunsurile trebuiesc primite, tot in scris. Incercati sa reclamati la Primaria locala, acolo este un birou/serviciu specializat in relatiile de indrumare si control a as. propritari.
Succes!
Aspectul ca administratorul de imobil are "o conventie civila "cu asociatia de proprietari pentru exercitarea responsabilitatii si obligatiilor aferente functiei ,implica culpa reprezentantului legal al asociatiei de proprietari care si-a asumat responsabilitatea sa semneze raportul juridic constatand ca nu exista atestat emis de autoritatea publica locala
Daca la nivelul asociatieid e proprietari va confruntati cu dezinteres/.refuz de clarificare a aspectelor,se impune sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Conventiile civile pentru angajarea adinistratorilor la asociatiile de proprietari nu mai sunt valabile, trebuiesc incheiate contracte individuale de munca.
johnpescar a scris:

Conventiile civile pentru angajarea adinistratorilor la asociatiile de proprietari nu mai sunt valabile, trebuiesc incheiate contracte individuale de munca.

Conventiile civile n-au fost niciodata valabile pentru angajare. Faptul ca au fost folosite in mod necorespunzator, iar organele de control au inchis ochii sau n-au prezentat interes, e alta poveste.

Conventiile civile au fost si sunt valabile si legale dar nu pentru angajarea administratorului. Administratorul, persoana fizica se angajeaza cu CIM.
Dar, repet, pentru alte categorii de personal, conventiile civile au fost legale in trecut si acestea se inregistrau chiar la ITM. Acum contractele civile si conventiile civile nu se mai inregistreaza la vreo autoritate ci numai la asociatie dar in ce priveste fiscalitatea acestea au aproape acelasi tratament ca si CIM.
Exista acum in Parlament o initiatiava legislativa pentru a extinde posibilitatea utilizarii conventiilor civile si pentru administratorii asociatiilor de proprietari.
Gasiti amanunte aici
[ link extern ]
Acest proiect este in lucru la comisiile permanente si a primit deja avizul favorabil al Consiliului legislativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine si ce acte pastreaza intr-o asociatie de proprietari Aigil Aigil Buna ziua! 1.Sunt presedinte la o Asoc. de Proprietari, insa eu nu am acces la niciunul dintre actele asociatiei (cheia de la subsol si de la dulapul cu acte ... (vezi toată discuția)
Propunere legislativã de modificarea a legii nr.230/2007 Adriantot Adriantot Pe site-ul Senatului gasti o \\\\"Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi ... (vezi toată discuția)
Ridicarea atestatului administratorului de bloc, posibila infractiune tomasso tomasso In urma unei sesizari primaria a dispus ridicarea atestatului adminisratorului asociatiei de proprietari constatand ca nu indeplineste conditiile prevazute ... (vezi toată discuția)