avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Administratia financiara mi-a pus poprire pe cont
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Administratia financiara mi-a pus poprire pe cont

Buna ziua,

Am o mare problema si va cer sfatul pentru ca nu stiu ce trebuie sa mai fac in aceste conditii. Eu si sotul meu avem o firma. La nceput a avut sediul social in sectorul 4, dupa care i-am suspendat activitatea iar cand am reluat activitatea i-am mutat sediu social in sectorul 2. Numai ca nu am reusit sa mutam si dosarul de la finante 4 la finante 2 din cauza birocratiei lor si a lipsei de interes sau de cunostiinte, nu imi pot explica altfel. Pt ca de la 2 ma trimiteu la 4 sa depun cererea de mutare iar de la 4 la 2, intr-un final am depus o cerere la sectorul 2. Apoi din nou ma trimiteau la 4 sa vad daca au primit cererea, cei de la 4 la 2, va spun sincer ca 6 luni de zile asa am tinut-o si ma duceam in fiecare saptamana. Si tot nu am rezolvat nimic. Am aflat intre timp ca mi-au pierdut si cererea de la 2 si imi spueau ca la ei nu a fost depusa niciodata o astfel de cerere, nororc ca aveam o copie cu nr de inregistrare dar m-au pus sa fac alta pt ca cealalta a fost pierduta.Contabilul meu m-a pus sa platesc contributiile la sectorul 2 si asa le-am platit mereu, numai ca acum m-am trezi ca administratia financiara sector 4 mi-a pus oprire pe cont ca nu le-am platit taxele (impozit si tva). Am fost astazi la ei cu op-urile de plata sa le arat ca am platit taxele la stat si mi-au zis ca alea sun pe sectorul 2 si nu am ce sa fac cu ele, trebuie sa le platesc si la 4 si o sa imi recuperez banii de la 2 cand se muta dosarul. Dar daca dosarul meu nu o sa se mute nici in urmatoarele 6 luni sau 1 an? Eu ce fac, am pierdut banii astia? Erau banii pe care ii pastrasem in firma pt taxele urmatoare. Acum m-au lasat cu contul gol si urmeaza o noua runda de taxe. De unde sa ii mai dau? Firma este destul de mica si cu greu supravietuim.
Va rog sa ma ajutati ci o solutie, exista posibilitatea sa transfer banii de la 2 la 4? Pentru ca nu vreau sa astept pana se muta dosarul, asta nu se va intampla prea curand:((

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 18:10, 3 Octombrie 2013
Buna ziua,

Ati platit taxele la sectorul 2 si declaratiile le-ati depus la sectorul 4? Pentru ca numai asa se explica solicitarea celor de la sectorul 4. Daca ati procedat asa, in opinia ma ati gresit, deorece trebuia sa platiti acolo unde ati declarat, respectiv in sectorul 4.

Nu cred ca veti reusi recuperarea banilor fara control de la sectorul 2. Incercati totusi la trezoreria sectorul 2, deoarece banii ar trebui sa fie undeva intr-un cont intermediar, neexistand cod fiscal si obligatii pe care sa le stinga.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre/postnatal ca pfa. impozitele si taxele platite nu au ajuns la casmb cris81 cris81 Sunt PFA si sunt insarcinata in 5 luni. In acelasi timp sunt si angajata la o firma. PFA-ul este cu retinere la sursa adica firma la care sunt angajata se ... (vezi toată discuția)
Virat eronat la bugetul de stat vlasceanu raluca vlasceanu raluca am virat eronat tva de plata la o societate cum imi pot recupera banii? mentionez ca societatea caruia am virat nu factureaza decat o data pe an, iar anul ... (vezi toată discuția)
Probleme la transferul societatii niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate care s-a transferat din sector 4 in 6. S-a transferat din 23.04.2013, dar noi nu am primit decizia, drept urmare a fost transferata ... (vezi toată discuția)