avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate pe termen limitat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate pe termen limitat

Buna seara. Dacă cineva are o societate comercială cu durata de 5 ani,la împlinirea acestui termen firma este închisă automat sau trebuie demarată toată procedura de lichidare ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:18, 4 Octombrie 2013
Trecerea termenului stabilit in actul constitutiv constituie motiv de dizolvare a societatii. In acest caz se trece direct la lichidare, fara a mai fi necesare etape intermediare.
"Se trece direct la lichidare " poate însemna ca nu se mai face control de fond de la secția financiară ?
Nu exista vreo "legatura favorabila" intre durata limitata a firmei si controlul de fond. Etapele sunt aceleasi pentru toate firmele, doar ca la firma cu durata limitata nu se mai face hotararea AGA prin care se dizolva firma, in rest lichidarea (voluntara) si radierea urmeaza cursul obisnuit. Cel mai important document de care aveti nevoie este certificatul fiscal de la fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se depune cererea de dizolvare a srl? Sorin_mn Sorin_mn Unde poate solicita dizolvarea societatii, la registrul comertului sau la tribunal? Multumesc (vezi toată discuția)
Plec din tara. ce fac cu firma? mishums mishums Buna ziua. Vreau sa plec din tara pentru o perioada nedeterminata, si sunt administratorul unei firme. Nu are angajat. Are datorii si de recuperat bani. Care ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl sau cesiune? danpavel57 danpavel57 buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara ... (vezi toată discuția)