avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Autoritate de lucru judecat

intr-un proces de tulburare de posesie, paratul in instanta a recunuscut dreptul meu de proprietate si ne-am impacat
sentinta a ramas definitiva si are trecut in motivarea ei faptul ca paratul i-mi respecta proprietatea
este lucru deja judecat? vreau sa va mai spun acel parat a murit si imediat de anul urmator fratii lui mi-au tulburat posesia in mod continuu
din 2006 pana in prezent si tot de atunci ne judecam
poate sa-mi foloseasca la ceve sentinta data in procesul cu fratele lor fiind vorba de aceiasi bucata de pamant?
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
dogarudobra, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:43, 7 Octombrie 2013
Stimat forumist,

În primul rând, vorbiți despre o acțiune penală - Art. 220 Cod penal?

Cu stimă.
dle avocat, multumesc
aveam nevoie sa stiu daca hotararile penale se pot folosi in actiunile civile ca autoritate de lucru judecat ,este vorba despre un proces de revendicare a aceluias teren cu posesia tulburata
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
dogarudobra, utilizator
Stimat forumist,

Nu văd ce autoritate de lucru judecat ar exista, dar vă puteți folosi de anumite argumente derivând din procesul inițial.

Așa cum prezentați situația, înțeleg că procesul penal s-a terminat prin împăcarea părților, respectiv, ca să folosesc noțiuni juridice, că instanța a dispus încetarea procesului penal, în baza art.11 pct.2 lit.b raportat la art.10 alin.1 lit.h teza a II-a din Codul de procedură penală.

Prin urmare procesul penal s-a încheiat, atât pe latură penală, cât și civilă, prin încetare. Astfel, nu s-a constatat nimic pe vinovăție și alte asemenea aspecte.

Totuși, împăcarea părților în timpul procesului implică un acord de vionță a acestora - inculpat - parte vătămată/civilă, total, necondiţionat şi definitiv. Poate, în funcție de specificul cazului dvs, puteți folosi acest acord în procesul de revendicare, mai ales dacă frații defunctului vă tulbură posesia în temeiul moștenirii de la defunctul cu care v-ați împăcat.

Totuși, problema dvs nu este simplă deloc. Vă sugerez, de aceea, să apelați la un avocat.

Cu stimă.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
andreigrigoriu, moderator
eheee, ar fi fost bine asa. numai ca nu m-ati inteles Treaba cu impacatul a fost un proces penal cu fratele actualilor parati
dupa moartea fratelui cu care m-am impacat in instanta, cu conditia sa-mi respecte dr de propr ,cei doi frati ai acestuia desi stiau de procesul cu fratele lor , au folosit in continuare terenul meu pt care am TP si eul si ei - proprietatile se suprapun partial
acum sunt in judecata de 8 ani cu acestia din urna, si penal si civil pt revendicare
in cazul acesta va intrebam daca HJ POATE FI INVOCATA CA autoritate de lucru judecat
Stimat forumist,

Din păcate nu văd cum ați putea invoca cu succes o autoritate de lucru judecat.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar obligat de instanta sa platesc daune la cel care imi tulbura proprietatea ContSters278009 ContSters278009 Am mai vorbit, am o parcela de pamant din care este ocupata abuziv cam 180 mp, de o alta persoana care a inchis locul cu gard si are stupi pe locul meu, din ... (vezi toată discuția)
Probatoriul Angela Rauta Angela Rauta Am o Decizie definitiva si irevocabila si o Sentinta civila definitiva si irevocabila in favoarea mea. Prin Decizie mi-i se recunoaste reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Ce insemna sentinta asta si ce trebuie sa fac? ContSters239902 ContSters239902 Va salut Am castigat procesul dar paratul a redeschis procesul la Bucuresti (unde locuieste) pe un alt articol de lege ( reinterpretand adevaratul sens al ... (vezi toată discuția)