Buna seara, am si eu o intrebare la dvs. am un teren extravilan de 2,5 hectare, si as vrea sa-l vand. Eu nu am titlul de proprietate, terenul fiind pe numele bunicului meu care este decedat, la fel si bunica mea.
Am fost la primarie si mi-a spus ca imi pot da mie titlul de proprietate ca si nepot al lor, dar deocamdata sint intr-un litigiu si mi-au spus sa revin. Ei bine, vreau sa precizez ca eu desi n-am titlul de proprietate, detin in prezent o adeverinta ramasa de la bunicul meu in care se stipuleaza conform fondului funciar nr. 18/1991, in care se adevereste ca bunicul meu are drept de proprietate asupra acestui teren.
Aici se expune si nr-ul de hectare al suprafetei, dar si un nr. de pozitie intr-un tabel de anexa.
Intrebarea mea este: daca ei de la primarie spun ca sint in litigiu, eu pot folosi aceasta adeverinta ce o am ramasa de la bunicul meu, pentru a vinde acest pamant? sau trebuie neaparat sa am titlul de proprietate luat?
Pentru a vinde terenul trebuie sa aveti titlu de proprietate sau un certificat de mostenitor care sa dovedeasca ca sunteti proprietarul terenului respectiv. Nu puteti sa vindeti un bun care nu va apartine in baza unui document autentificat.