avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cod COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cod COR

Buna seara,

Lucrez la o gradinita particulara,pe postul de ingrijitoare (cod COR 531101).Noua directoare ma obliga, la respectarea unor atributiuni, pe care pana in prezent nu le-am avut.EX: curatenie zilnica si meticuloasa in toata institutia,plecare dupa copii de la after school,formarea unei grupe de baby (copii de la un an ).Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
- acest cod COR, inseamna ingrijitor copii -babysitter.Din cate am citit au cam aceleasi atributiuni ca si fise de post.Exista si codul COR pentru ingrijitor cladiri sau ingrijitor curatenie, care intradevar trebuie sa indeplineasca cam tot ceea ce mi-a spus directoarea.
-aceste drumuri parcurese pentru a lua copii de la scoala,le fac in timpul programului meu,unde pe condica apar prezenta in intitutie.Daca se intampla ceva cu vre-un copil,in lipsa mea, eu raspund prin lege?sau institutia?
-Grupa baby nu exista la momentul angajarii mele.Am probleme mari cu coloana,prin urmare am cautat un job care sa nu ma solicite atat de mult.Insa cu acesti copii mici situatia s-a schimbat complet.Nu vreau sa imi pierd serviciul,iubesc copii de acolo,insa gasesc ca mi se face o nedeptrate,si as' dori sa stiu cum ma pot apara si descurca in situatia data.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Care sunt atributiunile mele?fie si gradinita particulara.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 6 Octombrie 2013
Atributiile dvs sunt cele prevazute in fsa psotului. Nu ati semnat asa ceva, nu vi s-a inmanat un exemplar de pe foisa postului?
Buna ziua,

Nu, nu am semnat, si nu detin fisa postului meu. Presupun ca acum imi poate trece in acea fisa, tot ce nu s-ar fi trecut in data angajarii. Am tot cerut acea fisa...insa am fost amanata.
Depuneti o solicitare in scris catre angajator sa va inmaneze un exemplar de pe fisa postului.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca elenaa25 elenaa25 Buna dim., In cazul in care SC nu a intocmit fisa postului unui angajat pe care l-a concediat ( art.65(1), ce masura se poate lua impotriva SC?? de cand este ... (vezi toată discuția)
Nepasarea si iresponsabilitatea din gradinita nr 2 constanta ContSters180600 ContSters180600 buna ziua . sunt o mamica a unui copil din gradinita nr 2 constanta , cu multe nelamuriri ce tin de igiena copilului si siguranta lui. observ ca zi de zi ... (vezi toată discuția)