Arabella23 a scris:
Draga mea eu nu zic ca ma voi pensiona avand functia de grefier. Ce nu mi se pare mie corect este ca atata timp cat exista legea conform careia suntem obligati sa facem parte din Ministerul public 5 ani, asa mi s-ar parea corect sa fie si vis a vis de functie. Parerea mea...Din ce am vazut pe facebook sunt extrem de multe mamici care s-ar multumi cu aceasta functie. Poate ca eu vad corectitudinea asta un pic subiectiv.
Iti inteleg punctul de vedere Arabella23. Anii trecuti aveai examen la SNG la inceputul lui septembrie si examen la INM la sfarsitul lui august, dupa ce aflai rezultatele toate la INM puteai sa te retragi de la SNG(in cazul in care intrai) si urmatorul pe lista iti ocupa locul la SNG.Anul acesta s-a creat o situatie confuza pentru toti cei care vor sa dea si la SNG si la INM. Cred ca cei care dau la SNG se impart in doua tabere:
- cei care vad promovarea concursului ca pe o sansa de a accede in justitie, de a acumula cunostinte si de a se pregati pentru o viitoare cariera in domeniul juridic.
- cei pentru care promovarea concursului reprezinta punctul culminant al carierei lor, o slujba stabila si un venti frumusel "se multumesc cu acesta functie".
Fiecare vede diferit problema. Asta este situatia anul acesta, una care nu prea avantajeaza pe nimeni: nici pe cei care vor doar SNG, nici pe cei care vor sa dea si la SNG si la INM, nici pe absolventii de anul acesta.
Un lucru iti spun sigur: din 140 nu intra 130 la INM, poate vor fi 4-5 in cel mai fericit caz(pentru aceste 4-5 locuri se va organiza concurs direct pe post).
Cine stie ca este "bazat" pe materie nu se incurca cu SNG-ul, si ma refer aici la cei care pana la aceasta data deja au materia invatata pt. INM, iar acum lucreaza doar grile si spete.
Tu incerci anul acesta la SNG? Succes si spor la invatat.