avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
caut eu, dar sunt cu prietena mea. Pampamm a scris:

Nu e niciun baiat care cauta chirie??

Buna seara! a mai participat cineva la concursul organizat de CAB direct pe post? cum vi s-a parut? note aproximative?:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
Cris111, utilizator
Acum m-am uitat si eu pe subiecte. Mi s-a parut mult mai greu ca la SNG. Sa redai articole integral...mai ales 93 din ROI instante; de fapt, subiectele au fost de redare integrala a articolelor. Pe de alta parte e de inteles: la SNG ai 6 luni de curs, timp in care poti sa pui la punct legile, pe cand dupa examenele de genul asta intri direct in actiune, sa zic asa :)
Si mie imi pare dificil de redat identic..mai sunt informatii care-ti scapa sa le treci pe hartie chiar daca le stii. Revin la opinia mea mai veche ca trebuie invatate codurile pana la ultima virgula...ca alea ajung sa faca diferenta (mai ales direct pe post unde sunt 1-2 locuri). N-as vrea sa deranjez pe nimeni cu urmatoarea afirmatie..dar, din punctul meu de vedere, devine examenul pt grefier mai greu decat pt auditor de justitie.(ca metoda de examinare)
Eu am rezerve in a intra direct pe post..chiar daca sa zicem ca as trece de examen.Imi pare dificil sa intru direct ca ma gandesc ca nu sta nimeni sa-ti dea explicatii ..ori in conditiile in care n-ai vazut in viata ta registrele alea, habar n-ai sa lucrezi cu ECRIS si mai sunt si coduri noi.. nu cred ca as face fata. La SNG mai pui la punct legi si te obisnuiesti oarecum cu sistemul..se mai face si practica, mai discuti cu prof. care-ti lamuresc ce nu intelegi.
Eu cred ca este cineva care iti indruma pasii cat de cat. Nu-ti face nimeni treaba, dar nici nu cred ca intri in sedinta doar cu pregatirea teoretica, poti sa reciti codurile si legile cu toate semnele de punctuatie. Deci, daca o sa apara un post la CA in circumscriptia careia domiciliezi eu zic sa faci o incercare, ca nu stii niciodata. Nu tre sa gandim negativ "daca intru si nu ma ajuta nimeni", ci "nu ma asteptam sa am oameni atat de binevoitori". Pana la urma, personalul auxiliar de specialitate (cel deja angajat) este obligat sa fie respectuos, calm, amabil cu noi si lipsit de aroganta, ca doar am citit la organizare judiciara, nu? :P

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)