Aneana, din pacate nu pot sa dau mai multe amanunte despre SNG,datorita faptului ca eu am reusit direct pe post,in legatura cu lucratul in weekend, daca nu vreti sa va ingropati in dosare o sa trebuiasca sa vieniti si in weekend,seara se sta pana la 8, 9 chiar si 10 asta in functie de dosare, de constiinta fiecaruia si de incarcatura instantei.Si pe mine ma mira lipsa informatiilor din partea celor care reuseau sa intre, dar acum imi dau seama ca nu mai aveau timp, dupa programul incarcat crede-ma ca nu iti mai arde de dat amanunte si vrei doar sa stai sa te relaxezi si sa dormi.Specific inca oddata ca acest program incarcat depinde foarte mult de instanta la care iti desfasori activitatea. Sunt colegi care si-au inaintat demisia si au plecat. Nu doresc sa sperii pe nimeni dar oricat de pregatiti credeti ca sunteti, din punct de vedere psihic, tot o sa aveti un soc,asta depinde si de caracterul fiecaruia si cu riscul de a ma repeta si de instanta unde veti fi repartizati.
Lucrul imens difera de la instanta la instanta, in functie de cate dosare ai in sedinta si in acelasi timp precum spunea si colegul mai sus depinde si de tine, daca vrei sa termini treaba de la sedinta la sedinta sa nu te aglomerezi stai si pana la 5-6 in instanta.Atunci cand esti la inceput este foarte greu dupa sedinta, fiindca teoria acum trebuie sa o pui in practica!Este greu dar frumos, nici nu ai timp sa te uiti la telefon pana la ora 4, mananci pe fuga:) si seara vrei doar sa dormi:) ma identific perfect in ceea ce spunea colegul anditaru.Intr-adevar este un soc cand vezi cat este de munca, foarte multe chestii de facut dar te motiveaza alte lucruri: salariul, concediul ti se respecta, lumea te respecta, inveti foarte multe lucruri zi de zi!
Toti au impresia ca munca grefierului se rezuma doar la consemnarea in sedinta, insa adevarata munca este dupa ce se termina sedinta, cand ai atatea lucruri de facut si mereu esti contratimp si trebuie sa le faci pe toate la timp, ca vine urmatoarea sedinta si e de preferat sa nu te aglomerezi din acest motiv se sta la instanta peste program.
Muncesti mult ca si grefier insa cand iti place ceea ce faci totul se schimba.
Sarbatori fericite tuturor!
La multi ani ! Am intrat in anul din titlul subiectului de discutie si sa speram ca o sa fie anul ce ne aduce atingerea obiectivului profesional.
Spor la invatat, inspiratie si rabdare va doresc tuturor.
Stiu ca multi si-au stabilit luna ianuarie pt inceputul pregatirii pt examen. Sper sa fim tot mai multi pe aici si sa impartasim experienta sau macar emotiile :)
La mulţi ani!!! 2014 să fie pentru fiecare dintre noi, anul în care să primim ceea ce ne lipseşte, ceea ce avem nevoie şi ceea ce ne dorim cu adevărat!:luck: