avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Schimbarile sunt multe in noul cod...nu prea are rost sa inveti in paralel mai ales ca trebuie sa redai destul de fidel textul. Probabil intra in februarie in vigoare si noul cod o sa fie pt examen. Intr-o luna si un pic aflam exact. Pana atunci uzam pr.civila si organizare.
salve din nou...eu am ales parchete. am plecat setata pe parchete de cand am dat prima data. in fiecare an m-am apucat cam in iunie de invatat, dar 2 ore pe zi, max 3 caci am avut serviciu si am si copil, iar cu doua saptamani inainte de examen mi-am luat concediu, insa am luat la SNG abia cand am avut trei saptamani pline libere inainte de examen, adica a treia oara. Dar sa stiti ca sunt foarte multi care intra din prima. Trebuie sa fiti foarte atenti la subiecte, eu a doua oara am picat la mustata si din cauza mea. Din cate se aude codul de procedura penala va intra in vigoare in februarie insa nu stiu daca la SNG se va da din el...noi avem cateva ore de prelegeri pe noul cod... stiu doar ca sunt foarte multe modificari. Oricum ca un sfat, urmariti site-ul grefieri.ro si csm1909.ro si nu ratati nici un examen direct pe post...
Nu mi-o luati in nume de rau, ci mai degraba ca pe o curiozitate privind alternativele, dar...daca majoritatea aveti deja servici, de ce preferati sa deveniti grefieri? Pentru mine nu e slujba ideala, ci cumva cea mai buna optiune intr-o perioada in care chiar n-am optiuni. Dar eu n-am de lucru. Nu am gasit nimic in domeniul juridic de cand am terminat facultatea acum vreo 3 ani si asta desi am facut si master si chiar nu sunt pe dinafara. Asadar punctul meu de vedere e usor socat dar pt ca e exact invers perspectiva mea. Eu nu am alte optiuni. Am incercat si alte domenii, dar tot nimic serios, in nici un caz un servici real, cu plata constanta.
Veniti tot din domeniu, sau incercati sa va intoarceti in el? Am, intradevar, multe multe foste colege de facultate care lucreaza cu totul altceva, dar sincer niciuna nu ar prefera juridicul. Si sincer, natura profesiei de grefier nu cred ca e una din care obtii satisfactii de tip orgoliu sau sa zici ca timpul tau e timpul tau, ba chiar mult mai putin fata de alte profesii juridice.

Eu inca sunt zapacita, am trecut prin multe faze si mi-am dorit sa fac de toate, dar acum stau asa un pic si ma intreb de ce ma stresez. Invat, bine, iau, bine, nu iau, bine, si asa, pana acum nu a depins deloc de mine pentru ca lucrurile se intampla(nu ma refer strict la examene, viata de zi cu zi). Si daca e ceva la care visez, nu e neaparat sa fiu grefier, dar ca un om pragmatic, incerc sa ma conformez cu viata.
Dar in realitate pe mine 2 lucruri m-au facut sa vreau sa imi placa sa fiu grefier:
-urma sa pic inm-ul a doua oara(nici nu l-am mai dat)
-grefierii cu care am vorbit peste timp erau cei mai inteligenti, de treaba si simpatici oameni pe care i-am cunoscut vreodata.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
rosa_weigand, utilizator
eu una, da, am deja un loc de munca...dar pe un salariu la jumatate fata de cat as castiga ca grefier...
stiu ca a fi grefier nu e usor, dar credeti-ma ca muncesct f mult...dar cand iau salariul si vad ca nu imi ajunge pt nimic....
in ce consta "verificarea bunei reputatii"?
ma gandesc la o recomandare de la vechiul loc de munca, da ce facem in cazul in care fostul angajator nu ne da o astfel de recomandare?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)