avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Marea problema in a avea timp liber e ca te apuca angoasa si mai tare.Cand esti presat de munca, copil, casa parca esti cumva obligat sa te organizezi mai bine si asta poate duce la un randament mai bun. E un paradox..stiu..dar in multe cazuri se aplica.
@Rosa Sper sa fie de bun augur schimbarile din viata ta....si sper ca nu m-ai perceput ca fiind rau intentionata.
Irina Clar tematica de anul trecut de la procedura civila ramane. Cel mult o sa mai fie ceva in plus.(de ex caile de atac ce de obicei intrau in bibliografie).Pana cand nu se anunta examenul nu o sa stim sigur care e tematica. Orientativ o sa ajute tematica eventualelor concursuri direct pe post de dupa intrarea in vigoare CPP.
MayeMaya, ma insel sau candva ai avut si tu SNG ca obiectiv?Oricum.. te mai asteptam pe aici..macar si pentru solidaritate emotionala.
..a fost o ideea, candva...si SNG-ul...dar acum nu mai este. A ramas doar INM-ul.
:offtopic: ...de citit va citesc topicul, iar daca este cazul, voi mai posta si pe aici...
Spor la invatat, oricum!:luck:
bun..deci nu ma lasa memoria .. si asta e bine. De nu m-ar lasa si la invatat:">
Spor si tie.. sa ne gaseasca toamna cu vesti bune pentru toti indiferent ca e vorba despre INM, BAROU SAU SNG. Eu ma concentrez prioritat pe SNG pt ca -mi pare mai abordabil si realizabil imediat. "Dar pandesc"si INM..
buna, pt concursul de anul acesta la sng o sa invatam procedura civila si organizarea pe care le-am invatat si pt 2013?Iar la procedura penala cea care apare acum in februarie? Dar daca as vrea sa dau pt posturi directe care apar din februarie, ce proceduri as invata?
La afisarea unui concurs se specifica "legislatia in vigoare".
Pana nu se afiseaza exact..avem doar speculatii in ce priveste procedura penala. Probabil o sa intre in vigoare noul cod( asa cum e anuntat) si probabil noul cod o sa fie in tematica. Dar nimeni nu are de unde sa stie exact cum gandesc organizatorii concursului.
La procedura civila e sigur codul intrat in vigoare anul trecut. E singura certitudine. Daca pt procedura civila o sa se respecte tematica de anul trecut de la SNG..sau daca o sa o modifice..sunt iar speculatii.Eu zic ca vor introduce si caile de atac.(dar e strict parerea mea )
La organizare raman aceleasi legi. Problema e ca NCPP aduce usoare modificari si in legile astea.
Daca o sa se organizeze concursuri direct pe post in februarie (eu am dubii..avand in vedere ca o sa fie nebunie cu intrarea in vigoare a noului cod) cel mai sigur e sa te apuci de procedura civila (noul cod), apoi organizare(modificarile nu au cum sa fie majore) ..si cand se anunta examenul sa treci la procedura penala pe codul pe care il anunta ei.Asa as face eu.. dar..repet.. nu avem certitudini pana la momentul cand nu se anunta negru pe alb examenul.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)