Eu zic să fii mai liniştită, să nu mai ai atâtea temeri şi îţi recomand să iei din când în când vitamine; fac mult bine la psihic, chiar îţi dau putere şi chef la învăţat(în special vitaminele, efervescente magneziu + B-uri + acid folic,de la Dopel Herz.).Faci o cură de 2-3 ori pe an; iar una dintre ele să fie cu 3 săptămâni înainte de concurs. Crede-mă, fac minuni, le-am descoperit şi eu în urmă cu un an.
@Stirbat
Acidul folic este o vitamina B, anume B9. Da, suplimentele pot uneori sa ajute chiar destul de mult. Si sunt intradevar bune cele de la Doppelherz ca se absorb, spre deosebire de concurentii lor, inclusiv pastile romanesti, care sunt ca placebo. Asta am constatat si eu pe mine, cum am trecut de la una la alta, ca erau mai ieftine, cu acelasi continut, cum gata efectele.
@Toata lumea din ultima discutie
E perfect normal ca omul sa se gandeasca, atunci cand alege o cariera, si daca modul de viata care vine cu cariera respectiva i se potriveste. Locul unde isi va desfasura viata este o mare mare parte din modul de viata.
De asemenea, discutiile anterioare de pe forum au relevat ca per total, oamenii vor de la profesia de grefier sa obtina un anumit confort, de diverse feluri, financiar, stabilitate, etc. Asa ca e normal sa te gandesti daca chiar o sa existe acel confort.
Este in plus un caz special, alaturi de celelalte cateva, magistratura, politie, in care daca ai ales drumul si pregatirea oferita de ei, te si supui conditiilor, care inseamna 5 ani de munca sau plata unei sume care nu-i de colo.
In concluzie este chiar necesar sa ne gandim la lucrurile astea.
Problema este ca multi dintre noi stiu ca nu poti sa faci nimic daca nu te dedici si ca noi am pierdut un an, poate mai mult, incercand sa facem compromisuri. Nu zic ca e imposibil in timp sa iei examenul chiar dedicandu-te partial, dar inseamna ca o sa treci prin macar un examen esuat.
Pt psihicul meu, aceste etape au format un proces in care am reusit dupa un an, (poate ca merg spre 2, dar in primul nu stiam nici la ce sa dau,) sa ajung la o stare de dedicare totala si impacare cu totul. Dar este un proces prin care a trebuit sa trec. Nu poti decide ceva brusc si sa te impaci cu tot ce aduce. Asa ca cel mai bun sfat e dati-va timp, chiar daca nu-l aveti, ca sa cautati solutii, ca sa va mai si relaxati. Macar un concediu pe undeva, de 5 zile intr-un an, face o diferenta esentiala.
Si vorbiti cu familia mai multe variante. La mine a fost aproape imposibil sa ma ia in serios pt ca spuneau, la fel, ca nu iau lucrurile in ordinea care trebuie. Ei bine cand am luat o decizie CU ei, am putut sa ma tin de ea.
@irina_g
Eu am inceput cu cate 30 min, alternate cu 1.5 ore. Cat rezistam. Acum rezist cate 3-4 ore+ inca vreo 2 ore din "micile" pauze, daca am timp in ziua respectiva, dar astea sunt zile mai rare. Diferenta pot sa spun ca o simt prin faptul ca inteleg foarte repede ce citesc, deci 30 min de acum sunt cam o ora de atunci.
Eu vreau sa cred ca daca cei care dau admitere la INM pot invata mult mai multa materie decat se cere la SNG..o sa reusesc si eu cu SNG. CRED...pentru ca stiu ca am calitatile intelectuale necesare, pentru ca imi dau interesul..si pentru ca VREAU. Si daca ma ajuta instantele divine sa am o zi norocoasa la examen si sa am un tonus bun si emotiile sub control TREBUIE sa reusesc. Sunt mai puternica decat frica mea ..si asta va doresc si voua.
Si pentru ca deja am stabilit cu Aneana in privat.. doresc sa va transmit si voua -celelalte fete care va implicati in dicutii- ca abia astept prima cafea pe care o sa o bem impreuna in calitate de colege cursante SNG. Sper ca Monia 1977 sa ne insoteasca ..si sa ne impartaseasca experienta ei. Eu deja ii multumesc ca revine pe aici cand are timp si sper sa ne imaprtaseasca experienta SNG pana la capat.
Pana atunci.. va ofer una virtuala :coffee::coffee: si va urez spor la invatat.
E ultima suta de m inainte de intrarea in vigoare a codului de procedura penala. Eu il astept cu entuziasm ca sa ma schimb atmosfera de lucru.
Dl Danilet publica pe blogul lui o serie de articole interesante in legatura cu schimbarile.
@Multumim pt.informare, DahliaNoir. Recunosc ca nu am mai avut timp in ultimele zile sa rasfoiesc blogul dlui Danilet sau sa intru pe forum.Chiar folositoare informatia.
:luck::coffee: Bafta voua, celor care dati la SNG. Eu sunt pe cealalta ramura, sa zic asa...