Daca tot se sustine ca admiterea ar fi anul acesta in luna Mai, pt cei care sunt inca anul 4 si termina in Iulie, cum ramane?Lor li se vor lua acest drept de a nu putea da admitere anul acesta la SNG ?Si doua admiteri pe an nu cred ca se vor face, una in Mai, respectiv in Septembrie. Asa ca sa nu ne grabim in afirmatii. Cei de la SNG, sigur i-au luat in considerare si pe cei care termina anul acesta si cred totusi ca tot undeva in August sau Septembrie se va sustine admiterea.
In 2010 s-a organizat in februarie si nu s-a mai organizat in septembrie. Urmatorul examen a fost peste un an jumate.Ma indoiesc ca se gandesc ca absolventii 2014 au mai multe drepturi ca absolventii 2010.Cei de la SNG evident ca nu s-au gandit la ei din moment ce deja au inaintat o solicitare in acest sens catre CSM. Cel mult cei de la CSM daca isi pun problema asa.
De altfel nici nu exista un drept in acest sens pentru absolventii 2014 pentru ca nu exista prevedere legala care stabileste ca imediat dupa absolvire ti se asigura posibilitatea de a sustine un examen pentru incadrare in munca.
M-am saturat sa citesc despre asta cu saracii absolventi. Saracii absolventi tot suntem de ceva timp si noi, ca oricate drepturi de a da examenele am fi avut, de cand se tot planuieste schimbarea codurilor si totusi nu exista un plan clar pt ce se va da de la an la an, ma dau exemplu pe mine, dar foarte multe colege sunt in situatia mea, am absolvit in 2011 si plangem ca nu stim ce se da, sau ne-am reprofilat.
Am colege care au plecat din tara si lucreaza te miri ce, desi vroiau sa profeseze avocatura sau orice juridic aici, dar pur si simplu n-au mai rezistat la stresul cu noile coduri. Asa ca asta cu "luatul dreptului de a da examenul"...ma copii ma... Voi tre' sa mai cresteti ceva si sa va dati seama cat de incorecta e lumea asta. Nu pt ca asa vreau eu, Doamne fereste! Dar nici reprofilarile pe ultimii ani nu erau ft posibile.
Eu am intentionat sa intru in politie. Terminasem dreptul, am zis ca fac scoala de subofiteri si ma incadrez ofiter la vreo 6 luni- 1 an dupa(am uitat acum exact termenul). Ghici ce, m-am sfatuit cu politisti si mi-au spus sa stau cuminte ca i-au dat afara in anul ala si nu au bagat absolventii pe posturi. Absolventii aia NU AU ALTE POSIBILITATI sa lucreze in altceva, ca pregatirea e cu conditia sa ramana politisti nu stiu cat timp si pregatirea e destul de specifica.
Suntem in criza. Eu am 25 ani si nu am lucrat pana acum cu contract de munca. Ba mint, am lucrat 3 saptamani, contract pe perioada determinata. #-o
Dar acum ce sa facem? Sincer. Mai sunt INM, Baroul, si acum e si examenul pt notari ceva mai accesibil. Sunt in toamna. Asta este. Mai sunt concursurile pe post. Nu mai traiti cu iluzia ca sariti direct la facut bani sau chiar la stagiatura aia amarata pe care nu o platesc toti corect. De la noi din an, a 3-a fata din facultate ca medie a intrat dupa un an in barou, nu a intrat nici ea din prima. Prima fata din an a intrat cu chiu cu vai, dupa contestatii. Umbla vorba ca posibil si cu pile.
Anul asta stiu ca s-a picat foarte urat la Barou. Gen luat note in regula la majoritatea si foarte mici la procedura penala.
Ce concursuri se vor da de acum incolo or sa fie eliberatoare. Ca se va stii destul de clar tematica. Asa ca bucurati-va, cei ce veniti dupa noi, ca aveti o sansa sa primiti ce e al vostru fara sa va smulgeti parul din cap.
Daca unii au avut nesansa de a nu intra unde au vrut si nu lucreaza pana la 25 de ani indiferent ca in facultate au fost pe primele locuri nu e problema altora. FIecare are oportunitatea sa dea unde crede ca se pliaza mai bine in functie de aptitudinile lui fara a i se sugera ca exista si INM si barouri.
La fel pot sugera ca exista si SNG cu studii medii cu aceeasi tematica daca tot n-au reusit sa se incadreze undeva pana la o anumita varsta. Dar fiecare face cum considera. Nu ma priveste. Poate altii vor sa profeseze ca doar de aceea fac o facultate, nu sa se numere printre miile de studenti doar cu o diploma. In ultimii ani s-a dat relativ in aceeasi perioada admiterea, totul pare sa mearga bine, echitabil pentru perioadele de timp dintre generati
Suntem in 2014. De ce s-ar reintoarce la ce s-a procedat in 2010? Nu cred ca vrea nimeni sa se decaleze perioadele dupa care sa se mai efectueze o noua admitere abia dupa 1 an sau 1 an jumate. Ramane de vazut cand se va desfasura admiterea, insa de preferat ar fi sa mearga totul ca si pana acum, spre bine, sa evoluam nu sa ne incurcam in decalaje.
Pai daca nu e problema altora, atunci de ce sa fie problema mea ca absolventii de anul asta s-ar putea, doar s-ar putea sa nu prinda unul din cele cateva examene anuale de intrare in profesie? Si de ce sa fie problema statului, care are atat de multe ALTE probleme pe cap care ne afecteaza PE TOTI. Atitudinea asta e mult prea limitata la o perceptie personala.
De aia am zis perceptia MEA, pt ca eu NU spun ca a mea e mai importanta sau mai utila sau mai relevanta. Ci spun ca ASTA ESTE. Nu va mai plangeti, ca nimanui nu-i convine nimic din tot ce se intampla de ceva timp deja. Dar n-avem incotro.
Iar ideea ca "unii" vor sa nu se numere printre absolventii doar cu diploma...tu ai citit partea in care ti-am zis ca oamenii aia nu au avut incotro, nu? Pentru ca s-au schimbat codurile. Si noi am fost afectati de asta, si organizarea posibila mai devreme e afectata tot de asta.
Altfel spus, daca tu esti absolventa de anul asta si nu poti sa dai SNG, TU esti afectata de schimbarea codurilor.