avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Eu vreau şi sper să se dea concurs la SNG în luna mai 2014; este clar că vor ca admiterea să fie mai devreme pentru că au nevoie de gerfieri în sistem ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri; acesta este principalul motiv şi au spus-o şi dânşii; faptul că nu va beneficia de acets lucru şi promoţia 2014 nu e vina nimănui; dar oricum tot răul spre bine; din punctul meu de vedere ei au timp să aprofundeze materia şi au mari şanse ca la anul să intre din prima.plus că la acest concurs nu se duce lipsă de candidaţi-anul trecut au fost 12 pe loc.
Eu zic sa ne calmam..mai ales ca nu noi decidem oricum. Mentionez ca eu lucrez si in afara de faptul ca sng mi-ar asigura o parghie mai lejera spre INM (cred eu) si poate un loc de munca stabil in ani(multi ani) nu gasesc alt avantaj. Si de pe pozitia asta vorbesc..mai mult de dragul dezbaterii.. nu incercand sa pledez pt unii sau altii mai ales ca, repet, nu conteaza ce discutam noi aici pt ca cei cu putere de decizie nu citesc deci nu tin cont.

Consider tergiversarea proceselor o problema mai grava decat necesitatea ca absolventii de 2014 sa fie integrati in campul muncii. Avand in vedere volumul de munca dintr-o instanta, 3-4 luni in deficit de personal inseamna foarte mult pentru realizarea justitie in conditii optime.Fiecare da unde crede ca se pliaza mai bine in masura in care exista posturi si oportunitati la momentul cand indeplineste conditiile pt ocuparea posturilor respective.Nu se fac oportunitatile si locurile de munca in functie de nevoile lui x sau y(fie ei indivizi sau categorii de indivizi)ci in functie de nevoile sistemului de justitie. Pe vremea lui Ceausescu se scoteau posturi in functie de necesitatea insertiei pe piata fortei de munca toturor cetatenilor si nu de nevoile reale de personal pentru a se asigura eficienta.Asta ca tot vorbesti de progres :)
Decalajele uneori sunt semn de mobilitate..adica adaptare la nevoile reale ale unui sistem real ,,coerent, eficient, functional..Asa ca decalajul in cazul asta poate fi semn de "mers spre bine" analizand dintr-o alta perspectiva.. evident..alta decat a ta (ce pare a fi singura care te intereseaza).Perspectiva ta, desi cea mai importanta pentru tine, s-ar putea sa nu se dovedeasca cea mai importanta in luarea deciziei.
Semn de mobilitate constructiva e si adoptarea noilor coduri...motiv pentru care consider ca cei ce au fost incapabili sa se adapteze (oricat de sefi de promotii ar fi fost ei) nu au ce cauta oricum in sistem.
Ideea e ca societatea si realitatile sociale sunt in continua schimbare si adaptarea prin decalaje, modificari e semn de progres..Parerea mea.
Am dat ex 2010 ca un precedent.In 2009 , cand am terminat eu, s-au blocat posturile in administratie publica. Mii de absolventi de adminisratie publica au facut facultate degeaba pt ca , la momentul ala, realitatile sociale nu mai permiteau insertia lor in sistemul pentru care s-au educat. E un alt ex de precedent.Sa-ti explic valoarea precedentului nu cred ca are rost ca doar nu esti din randul celor care au facut facultatea doar pentru diploma.:)
edit:fie vorba intre noi.. am o lene de ma doare asa ca lenea asta imi zice ca ce bine ar fi daca ar fi in septembrie. Real..tot atat invat.Stiu ca ma cunosc. Asa ca fie cum o fi..ca ma adaptez :) Si mai si lucrez..ceea ce altii nu fac. Asta ca tot veni vorba de sanse egale
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
DahliaNoir, utilizator
Mie imi convin si nu-mi convin si septembrie si mai. Dar nu ma intreaba nimeni, asa ca imi vad de treaba.

In alta ordine de idei... Intradevar lene.
Ceva idei ca sa o dregem? Eu de exemplu sunt obisnuita de demult sa citesc pe sarite, ca asa mi se intampla mie, sa fiu curioasa de o chestie si pe aia s-o si retin. Dar profii cu care am vorbit peste timp mi-au tot zis ca nu e bine asa, ca o sa am goluri. O fi, n-o fi...oricum mai uit deci oricum o sa am ceva goluri.
rosa_weigand a scris:

Mie imi convin si nu-mi convin si septembrie si mai. Dar nu ma intreaba nimeni, asa ca imi vad de treaba.

Ne dam cu parerea..discutam.. nu vad nimic rau in exprima pareri personale cu privire la aspect pe un forum public. Nici nu s-a pus problema ca ne intreaba cineva..de aia nu inteleg pathosul discutiei #-o

Eu am lasat probele la urma.. ma irita. In rest le-am luat la rand. Maine imi vine si codul de pr. penala. Nu stiu daca sa ma apuc sau sa astept tematica.Am terminat pr civila minus probele (dupa cum am zis). Organizarea o las la urma.2 saptamani sunt suficiente pt ea.
Am ascultat sfatul lui stirbat ..acid folic si complex de b. Cam 4-5 ore pe zi..si Doamne ajuta.
DahliaNoir, utilizator
@DahliaNoir, am auzit si eu de acid folic si vit.B12, dar cica abia dupa un an se observa imbunatatiri. Tu de cand iei ai observat ceva efecte? Eu beau ceai de ginko biloba, ceai verde si rozmarin + lecitina, am renuntat la paine, dulciuri, mezeluri si prajeli si as fi in stare sa invat si intr-un picior daca asta ma face sa retin mai bine atricolele :hammer:( si nebunia mea inca nu a atins cote maxime :D:D:D )
Cat priveste proc. civila eu mi-am invatat si toata competenta si caile de atac ca nu cred ca scapam anul asta de ele. Cam 5 ore invat si eu pe zi ....cu pauze lungi si dese :D:D. Dupa ce se anunta data concursului poate incep sa ma mobilizez si eu si sa ajung la vreo 8 ore de invatat pe zi, ca la ce note s-au luat anul trecut trebuie invatat aproape de 10.
Poate scot la ROI tampenia aia cu \"departamentul economico-financiar\" ca tot nu am inteles de ce trebuie sa stiu ce face inginerul constructor ...si asa sunt o GRAMADA de invatat la atributiile fiecarui grefier.
cristina1990, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)