avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere CEDO

Buna ziua!
Doresc sa fac o plingere CEDO, procesul sa incheiat la ICCJ, iar pe data de 24 octombrie se implinesc 6 luni de la data pronuntarii hotaririi. Dar inca nu sa motivat dispozitivul respingerii recursului meu! De cand se socoteste acel termen de 6 luni ? De la data motivarii sau de la data pronuntarii ne aflam in termenul de depunere a plangerii Cedo?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 16:01, 4 Octombrie 2013
Buna ziua,
Pe motivare este trecuta si data redactarii.
De l;a acea data se scurg cele 6 luni.
Va trebui sa faceti vorbire in cererea adresata CEDO si despre acea data ca sa nu fiti decazut din termen.
Gabriel Klein Kiritescu
Stimat forumist,

Într-adevăr, de la data motivării va curge termenul de 6 luni de la care puteți iniția o aplicație.

Astfel, din punctul meu de vedere, este preferabil să depuneți un dosar complet făcând și referiri la decizia pronunțată în recurs, decât să inițiați o aplicație incompletă, pe care CEDO ar putea să o refuze să o judece.

Vă invit să observați și cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire procedura cedo vasile2013 vasile2013 Dupa cum am inteles, de la 1 ianuarie au intrat in vigoare reguli noi cu privire la sesizarea CEDO, modelul de formular de cerere....nedumerirea mea priveste ... (vezi toată discuția)
Care este termenul limita pentru a depune o plangere la cedo catalin_marcel catalin_marcel As vrea sa stiu care este termenul limita in care pot depune o plangere la CEDO impotriva unei hotarari definitive irevocabile. Si cum se socoteste acest ... (vezi toată discuția)
Termen contestare la cedo 6 luni de la... alex_mn alex_mn Buna ziua, As vrea sa stiu cum se calculeaza termenul de 6 luni in care pot sa contest la CEDO o hotarare definitiva si irevocabila? Curge de la data ... (vezi toată discuția)