avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIA DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIA DE PROPRIETARI

Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca o persoana plateste cheltuielile de intretinere aferente unei persoane la o asociatie de proprietari si tot acea persoana are mai multe proprietati trebuie sa plateasca o persoana la toate proprietatile sau e suficient sa plateasca int-un singur loc!?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
stan grecu valentin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:30, 27 Martie 2009
nu, insa trebuie sa declare la asociatie apt. nelocuite, caz in care ii revin mai putine cheltuieli.Si in acest caz aveti o serie de obligatii - cheltuieli.
Lorela a scris:

nu, insa trebuie sa declare la asociatie apt. nelocuite, caz in care ii revin mai putine cheltuieli.Si in acest caz aveti o serie de obligatii - cheltuieli.

Acele obligatii-cheltuieli mentionate de D-na av.Lorela reprezinta cheltuielile comune care nu se calculeaza functie de nr. de persoane ci cota-parte/apartament(administrative,incalzire pe timp friguros,iluminat scara,etc.)
Sa va explic si mai exact care este situatia.eu am o locuintaapartament unde platesc deja ptr o persoana am un magazin care funct la parterul unui bloc de apartamente unde iarasi platesc cheltuieli ptr o persoana si seara dorm in apartamentul parintilor de fapt al mamaei care o mai am in viata si acolo nu am platit cheltuieli ptr o persoana ptr ca situatia asta e de cand am magazinul in sensul ca de 1 an dorm in casa mamei deoarece este la 2 pasi de magazin pe cand ap. meu e mai departe cu mult.presedintele asoc. de unde locuieste mama imi cere imperativ sa platesc cheltuielile ptr. inca o persoana si as vrea sa stiu in baza carei legi ar trebui sa platesc sau nu .daca trebuie sa platesc ceva ,as vrea sa stiu ce anume?
Trebuie sa platiti la apartamentul unde dormiti in fiecare noapte, asa cum spuneti dv. apartamentul mamei Acolo locuiti clar mai mult de 15 zile pe luna , eu asa am inteles, chiar daca acele zile sunt nopti. Unul lucreaza ziua si locueste (sta, urca, coboara, intra, iese, doarme) in bloc noaptea, altul lucreaza noaptea si locueste( ..... ) in bloc ziua.
Dupa cate inteleg, locuiti in ap. mamei(pt.ca dormiti acolo) unde trebuie sa platiti intretinerea(1 pers); mai locuiti(pt.ca functioneaza) la magazin unde iarasi tr. sa platiti intretinerea pt 1 pers. si nu locuiti in apartamentul propriu,unde trebuie sa anuntati prin cerere scrisa asociatia - sa va scoata de la intretinere, ceea ce inseamna ca aici veti plati numai cheltuielile comune(acea cota-parte de mai sus) .

Alte discuții în legătură

Plati la apartament nelocuit errika errika Buna Am si eu o intrebare... Detin un apartament din 2010 la un bloc cu 5 et..Administratorul imi calculeaza cheluielile de bloc pe o pers care e ... (vezi toată discuția)
Taxa firma asociatie de proprietari haller haller Buna ziua! De ce se plateste taxa la asociatie pentru firme? Nu exista o taxa generala peste tot in Bucuresti? Am intalnit diverse sume... 50/100 euro, 200 ... (vezi toată discuția)
Întreținere Lili5678 Lili5678 Buna ziua. Este legal sa fiu trecută la întreținere din momentul in care am achiziționat un apartament,doar pentru că vin acolo câteva ore pe zi sa ... (vezi toată discuția)